Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas Embedded | 16 november 2011

Prevas köper majoritet av Creo

Precis som var intentionen, nÄgot som meddelades tidigare i Är, köper nu Prevas majoriteten av norska inbyggnadsföretaget Creo Development AS.
Prevas köper 66,7% av aktierna i företaget som har sin specialistkompetens inom inbyggda system. Med detta vill Prevas stÀrka satsning inom detta omrÄde i Norge.

Creo Development Àr ett utvecklingshus som Ätar sig uppdrag inom elektronik, inbyggd programvara, mekanik och industriell design. Företaget har 15 anstÀllda i Oslo och kunder finns i och utanför Norge.

- Att stödja andra företag, att snabbt vÀxa och utvecklas genom innovativa lösningar, Àr vad Prevas har gjort genom ett kvarts sekel. Idag mÀrks ett allt större intresse av att anlita Prevas som utvecklingspartner och trenden att effektivisera sin utvecklingsprocess inom produktutveckling fortsÀtter. Tillsammans med Creo Development stÀrker vi vÄrt gemensamma erbjudande och vÄr nÀrvaro i Norge, sÀger Jonas Mann Business Area Manager pÄ Prevas.

- Förutom de kommersiella fördelarna som förvÀrvet skapar finns det flera goda synergieffekter mellan Creo Development och Prevas. Vi verkar i samma företagskultur och fokuserar pÄ kunder, kvalitet och leveranssÀkerhet, fortsÀtter Jonas Mann.

Det norska kontraktstillverkaren Simpro AS, som idag Àger 33,3 procent av aktierna i Creo Development, kommer att behÄlla delar av sitt strategiska Àgande och dÀrmed vara en part i ett bredare samarbete.

Ett förvÀrvsavtal har tecknats med tilltrÀdesdag den 14 november 2011. Den fasta köpeskillingen uppgÄr till 1,1 miljoner norska kronor. DÀrtill tillkommer en rörlig ersÀttning som faller ut om tvÄ Är. Den totala köpeskillingen, inklusive rörlig ersÀttning, kan dock maximalt uppgÄ till 1,6 miljoner norska kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2