Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza, Ronny Nilsson Elektronikproduktion | 24 november 2011

Hanza rekryterar tungviktare

Ronny Nilsson valdes igÄr in i Hanzas styrelse. Han har en bakgrund frÄn koncernledningsnivÄ i Ericsson och Flextronics. FrÄn företagets sida beskrivs han som en av Sveriges frÀmsta profiler inom tillverkningsindustrin.
Ronny Nilsson har mÄnga Ärs erfarenhet av svensk tillverkningsindustri. Under 90-talet arbetade han som chef för Ericssons fabrik i Karlskrona och fick dÄ uppdraget att utveckla Ericssons globala sourcing-strategi. Ronny fann Flextronics, vid tiden beskriven som en relativt liten kontraktstillverkare, som kom att köpa Ericssons fabriker.

FörvÀrven av Ericssons fabriker blev startskottet för Flextronics utveckling till att bli vÀrldens största kontraktstillverkare. Ronny gick över till Flextronics som ansvarig för att utveckla koncernens europeiska verksamhet direkt under koncernchefen Michael Marks.

Under Ronnys ledning tog Flextronics över 14 fabriker i nio lÀnder frÄn produktbolag som Ericsson, Siemens, Bosch och ABB. Europaverksamheten kom efter ett tag att omfatta över 12 000 anstÀllda.

Ronny Nilsson ser nu fram mot att dela med sig av sina erfarenheter i Hanza:

”Jag tilltalas av Hanzas affĂ€rsmodell att kontinuerligt utveckla sitt kunderbjudande och hoppas kunna
bidra i den spĂ€nnande utvecklingsfas bolaget befinner sig i.”

”Tanken bakom Hanza Ă€r att samla de bĂ€sta fabrikerna, den bĂ€sta kompetensen och de mest framgĂ„ngsrika kunderna.”, sĂ€ger Per Tjernberg, styrelseordförande Hanza. Vi har nu en bred och erfaren styrelse som tillsammans med bolagets ledning och övriga medarbetare ska fortsĂ€tta utveckla det snabbt vĂ€xande Hanza”

Kontraktstillverkaren Hanza grundades 2008 och har redan vuxit till att omsÀtta över 1 miljard kronor med över 1000 anstÀllda i Sverige, Finland, Estland och Polen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1