Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 november 2011

AcobiaFlux vann upphandling värd 52 miljoner

AcobiaFlux AB vann upphandlingen av nytt driftövervakningssystem till Öresundsbron . Avtalet Ă€r vĂ€rt 42 miljoner DKK och löper över tre Ă„r.
Lampor, trafikskyltar, kameror, flĂ€ktar, bommar; det Ă€r mycket teknik som ska fungera dygnet runt pĂ„ Öresundsbron. Nu köper bron in ett nytt datorsystem, ett sĂ„ kallat PCMS-system (Plant Control and Monitoring System), för övervakning av all teknisk drift.

- Det gamla systemet började bli förĂ„ldrat. Det blev svĂ„rt att hitta reservdelar, till exempel. Vi behövde ett modernare system. DĂ€rför gjorde vi en upphandling, som vanns av AcobiaFlux, sĂ€ger Bengt Hergart, anlĂ€ggningsdirektör pĂ„ Öresundsbron.

Öresundsbron rĂ€knar med att det nya systemet kommer sĂ€nka kostnaderna för kommande Ă€ndringar och uppdateringar, som nu blir enklare att genomföra. Dessutom kommer det bidra till minskad energiförbrukning pĂ„ förbindelsen.

- Vi ser oss stÀndigt om efter sÀtt att sÀnka vÄr energiförbrukning. Det Àr framför allt tunneln som drar mycket energi, med sina flÀktar och lampor. En bÀttre övervakning gör det lÀttare för oss att se till att teknik, som flÀktarna, inte Àr igÄng i onödan utan precis bara nÀr det behövs, sÀger Bengt Hergart.

AcobiaFlux erbjuder lösningar för tillverkningsprocesser, maskin-, process-, fastighets- och trafikstyrning, energieffektiviseringar, drift och underhÄll samt sÀkerhetsövervakning.

– Vi Ă€r mycket stolta och glada över att ha fĂ„tt förtroendet att leverera Öresundsbrons nya tekniska plattform. I det hĂ€r komplexa uppdraget kommer vĂ„r kompetens inom systemintegration till sin fulla rĂ€tt och vi ser fram emot ett spĂ€nnande och givande samarbete, sĂ€ger Mikael Nilsson, vd pĂ„ AcobiaFLUX.

Avtalet med Öresundsbron Ă€r vĂ€rt 42 miljoner DKK eller 52,4 miljoner SEK och löper över tre Ă„r.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2