Annons
Annons
Annons
Annons
© iFixit Elektronikproduktion | 30 november 2011

TI, NXP, RFMD = Samsung Galaxy Nexus

Var hittar du Texas Instruments, Invensense, Intel, RFMD, NXP och – så klart – Samsung, alla samlade på ett ställe? Och den uppvisar drag som aldrig tidigare setts i en smartphone.

Teamet hos iFixit lyckades genom sina engelska vänner få tag på en skygg Galaxy Nexus. Och de är lyckliga över att ha den i sin hand då den har funktioner som aldrig tidigare setts i en smartphone. Tyvärr är inte allt stoj och stim. Telefonen är svår att komma in i. Att byta display blir en dyr historia då glas och display sitter ihop med varandra och ramen. Tappa helt enkelt inte telefonen. 6 av 10 får den dock i reparerbarhet. Höjdpunkter: Det är inte bara så att batteriet på 3.7 V och 1750 mAh ger ström till telefonen. Det dubblerar också som antenn enligt manualen. Arbetslaget var tvungna att titta på detta så de tog isär batteriet. Mycket riktigt fanns där antennen, väl gömd. Vill du någon gång köpa ett ersättningsbatteri så se då till att det har antenn! På batteriet står det NFC, Near Field Communication så detta bör således tjäna som en NFC-antenn. Hur står sig Nexus mot iPhone 4S? - Gällande storlek är Galaxy Nexus stor nog att förtära iPhonen så se till att ha stora fickor! - Galaxy Nexus må vara större men den är också 5 gram lättare (135 mot 140). Det krävdes en del bändande med verktygen innan iFixit-gänget fick bort bakstycket. Vad finns då där? En kamera på 5 megapixel som är optimerad för fotografering i svåra ljusförhållanden och med integrerat autofokus. Föredrar du rörliga bilder kan kameran fånga detta i full HD 1080p. Gänget på iFixit var dock inte helt imponerade av kameran men inflikar att testet enbart varade i fem minuter och får ses som ett första intryck. Den framåtvända kameran tillåter videosamtal och bilder på 1,3 MP eller videor på 720p. Det är ganska standard med andra ord. Det som i sådana fall får den att stå ut är ett Winbond 8 Mb Serial Flash-minne som hjälper till att buffra all data kameran samlar in. Den bakre högtalaren är lätt att ta av från moderkortet. Att komponenter är enkla att byta ut gör det enklare (och billigare) att reparera telefonen.
En Melfas 8PK173 1126 Touch Screen Controller tillåter användaren att kontrollera Galaxy Nexus med ”roliga, konsekventa rörelser.” (I alla fall enligt Google) / Alla bilder © iFixit
Huvuddelen av innanmätet finns samlat på två L-formade kort som hålls ihop av lödda kablar från vibrationsmotorn. Här hittades följande chip: - Texas Instruments TWL6040 8-Channel High Quality Low-Power Audio Codec - Texas Instruments TWL6030 Fully Integrated Power Management with Switch Mode Charger - Invensense MPU-3050 Motion Processing Unit - Intel XG626 Baseband Modem - RFMD RF6260 Quad-band Multimode Power Amplifier Module - Samsung K3PE7E700M 512 MB DDR2 SDRAM - Samsung KMVYL000LM Multichip Memory Package, som iFixit tror innehåller ytterligare 512 MB RAM samt processor. - Samsung SWB-B42 BT 4.0 Dual Band Wlan FM Tx/Rx. Chipworks säger att modulen egentligen tillverkas av Murata och innehåller ett Broadcom BCM4330. - NXP 65N00 Smart Card IC. According to Chipworks, det här paketet innehåller en MCU och en PN544 NFC controller. Chipet med benämningen 274 U141 031 gömmer ett Bosch BMP180 MEMS Pressure Sensor, det borde ansvara för barometer-funktionen i Nexus. En Melfas 8PK173 1126 Touch Screen Controller tillåter användaren att kontrollera Galaxy Nexus med ”roliga, konsekventa rörelser.” (I alla fall enligt Google) ----- Mer text och fler bilder finns här.
Visa fler nyheter
2020-06-09 11:27 V18.6.11-1