Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 13 december 2001

Nya klockkretsar från Cypress

Cypress Semiconductor introducerar en ny familj VCXO-baserade klockkretsar.
Klockkretsen MediaClock Àr avsedd för audio- och videosystem som t.ex. set top-boxar, digitalkameror, spelkonsoler, DVD-spelare och HDTV-apparater.

Kretsarkitekturen gör det möjligt att utveckla nya klocklösningar för multimedieprodukter och ta fram kretsprover pÄ sÄ kort tid som en till tvÄ veckor. Familjen omfattar idag fem standardkretsar och ett flertal semicustomkretsar i 8-bens SOIC- och 16-bens TSSOP-kapslar.

MediaClock-familjen bygger pÄ en 10-bit digital VCXO-teknik med ett justerbart omrÄde (pull range) pÄ cirka +/-150 ppm. VCXO-tekniken Àr lÀtt att anpassa till nÀstan varje kristall som konstruerats för frekvenstrimning, vilket innebÀr utökade VCXO-prestanda och lÀgre komponentkostnader. Genom att kristalloscillatorn Àr adaptiv minimeras dessutom Äldringseffekterna.

Tidigare var audioklockan den begrÀnsande komponenten nÀr det gÀllde att fÄ bÀsta audioprestanda ur ett givet system. I sina senaste klockkretsar anvÀnder Cypress PLL-teknik för att uppnÄ bÀttre jitterprestanda och 24-bits audioprestanda. Media Clock möter de klockjitterspecifikationer krÀvs av DVD- och andra nya audiostandarder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1