Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 13 december 2011

Enea ändrar strategi

Enea kommer att arbeta intensivare med nyckelkund-bearbetning. Av speciellt intresse är bland annat telekom.
"De stora tillverkarna av produkter för telekom-infrastruktur står inför stora utmaningar när marknaden för trådlös kommunikation växer snabbt. Med datatrafik som ökar explosionsartat ställs krav på optimerad programvara samt en förtätning av antalet basstationer", det skriver Enea.

Förhoppningen är nu att man genom en kraftansträngning ska kunna attrahera de stora telekombolagen och utvecklarna av hårdvara inom fältet.

Som del av den nya strategin kommer man bland annat att förstärka erbjudanden inom mjukvara/operativsystem. Konsultverksamheten kommer att fortgå. I Norden, USA, Rumänien och Kina fokuserar man på lokal expertkompetens kombinerad med off-shoring vid större kundprojekt.

I Sverige har Enea under våren lanserat Enea Experts. Med hjälp av detta hoppas man skapa en tydlig profilering på den svenska marknaden och attrahera experter.

I samband med den finansiella rapporteringen av tredje kvartalet 2011 meddelade Enea att ett projekt startats för att optimera organisationen och strategin.

Huvudpunkterna i detta projekt är:

- Ny organisation med ökat fokus på nyckelkunder
- Större fokus och mer kraft till bolagets Linuxsatsning för att erbjuda integrerade operativsystemlösningar
- Bättre global samordning av större kundprojekt som omfattar både produkter och tjänster
- Närmare samarbete med ledande leverantörer av hårdvaruprocessorer

Förändrad ledningsgrupp:

Eneas organisation har optimeras i enlighet med strategin. Efter förändringen består Eneas ledningsgrupp av Anders Lidbeck, VD och Koncernchef, Lars Kevsjö, CFO, Tobias Lindquist, CTO, Karl Mörner, VP Software Products, Bogdan Putinica, VP Software Services, Bo Strömqvist, VP Key Accounts, Adrian Leufvén, SVP World Wide Sales, Catharina Paulcén, VP Communications och Håkan Rippe, SVP Corporate Development.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-2