Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 januari 2012

C2SAT breddar verksamheten

Antennföretaget C2SAT har sedan tidigare meddelat att de avser förvÀrva svenska AIMS. Det hÀr Àr ett led i att hitta nisch-marknader inom exempelvis försvar för att bredda den befintliga verksamheten. Samtidigt satsar företaget pÄ bland annat förnybar energi.
Det Àr en svag shippingmarknad som har fÄtt antennföretaget C2SAT att sukta efter nisch-marknader som exempelvis kryssningsfartyg och oljeriggar. Ett annat omrÄde dÀr man breddat sig Àr genom köpet av svenska Advanced Inertial Measurement System, AIMS. Genom detta sikta man pÄ att bredda sig med hjÀlp av AIMS produktportfölj innehÄllande styrenheter (IMU) som anvÀnds inom bland annat flyg- och rymdindustri, sjöfart, tÄg- och bilindustri.

- AIMS produkter har lÀngre försÀljningscykler Àn exempelvis C2SATs VSAT-antenner dÄ potentiella kunder inte bara ska utvÀrdera produktens tekniska prestanda, utan Àven inarbeta IMU:n i nÀsta produktgeneration eller modell, sÀger vd Fredrik Nygren till Bequoted.

Bland kunderna mÀrks Atlas Copco och BAE Systems.

Energi hett

Ännu en satsning kommer att ske: Man vill in pĂ„ marknaden för förnybar energi. Av den anledningen har C2SAT skrivit en avsiktsförklaring om att inom detta fĂ€lt bilda ett sam-Ă€gt bolag tillsammans med Fongs och MRT-Hager.

Fongs Àr ett privatÀgt, singaporianskt företag specialiserat pÄ kontraktstillverkning av finmekanik. C2SAT samarbetar sedan tidigare med Fongs och det Àr just kompetensen inom kontraktstillverkning som Fongs kommer att bidra med till det nya bolaget.

MRT-Hager Àr en konstellation som under ett antal Är har utvecklat en portfölj av produkter inom omrÄdet förnyelsebar energi.

Produkterna finns till exempel inom omrÄdena vindturbiner och solreflektorer.

- Vi har halkat in pÄ förnybar energi. OmrÄdet hade inte varit pÄ kartan för oss för tvÄ Är sedan. VÄra motgÄngar och det vi har lÀrt oss om vÄr produkt har lett oss in pÄ andra omrÄden, som detta.

Det nya företaget ska vara operationellt i slutet av januari 2012.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2