Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 januari 2012

i3tex överlever

Teknikkonsulten i3tex har haft ett bekymmersamt Är. Framför allt eftersom Saab har en skuld pÄ 10 miljoner till företaget som de av naturliga skÀl inte kunde betala. Nu har man dock genomfört en lyckad rekonstruktion av företaget.
i3tex har runt 200 medarbetare och Àr verksamma, förutom inom fordonsindustrin, ocksÄ inom Telekom, medicinsk teknik och energi samt inbyggda system. Huvudkontoret finns i Göteborg.

– Tack vare att vi i grunden har en sund verksamhet och att alla vĂ„ra kunder har varit förstĂ„ende, sĂ„ har rekonstruktionen lyckats. Vi har med hjĂ€lp av ett ackordsförslag, som en majoritet av leverantörerna gĂ„tt med pĂ„, Ă„terfĂ„tt en stabil likviditet. Nu arbetar vi lugnt och metodiskt för att bli ett starkt och konkurrenskraftigt företag igen, sĂ€ger Ulf Aiff, vd och delĂ€gare av i3tex.

Det var problem med likviditeten som stÀllde till det för det unga konsultföretaget. NÀr sÄ Saab inte kunde betala blev det rekonstruktion, nÄgot som man beskrivs som lyckat. Börje Andersson, vd för Ackordscentralen i Göteborg utsÄgs till rekonstruktör och han sÀger sÄ hÀr om utfallet:

– Den hĂ€r rekonstruktionen har skötts exemplariskt. Inte minst har HR-avdelningen pĂ„ i3tex gjort en imponerande arbetsinsats. Det Ă€r som bekant stor efterfrĂ„gan pĂ„ teknikkonsulter och samtidigt som mĂ„nga medarbetare slutade under den turbulens som en rekonstruktion skapar, sĂ„ har ett stort antal nya medarbetare anstĂ€llts under samma period för att kunna fullfölja och utveckla alla kunduppdrag.

Med hjÀlp av företagskonstruktionen har i3tex nu en tillfredsstÀllande soliditet och kassaflöde:

– Det gör att vi ser optimistiskt pĂ„ framtiden och kan Ă€gna oss Ă„t det vi brinner för. Att leverera bra tekniska lösningar till vĂ„ra kunder inom svensk industri och nĂ€ringsliv, sĂ€ger Ulf Aiff.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2