Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Otnaydur / Dreamstime Elektronikproduktion | 09 januari 2012

NFO Drives levererar omriktare till maskinföretag

Svenska NFO Drives AB har fÄtt en order frÄn den tyska maskintillverkaren CeramDry avseende frekvensomriktare NFO Sinus.
VÀrdet pÄ denna order Àr runt 300.000 kronor men affÀren har en stor potential dÄ den utgör första delen i ett större energisparprojekt hos tegelpannetillverkaren Erlus och i framtiden Àven hos andra kunder till CeramDry.

CeramDry har testat NFO-omriktarna under lĂ„ng tid i samarbete med en av sina största kunder – den tyska tegelpannetillverkaren Erlus AG. Testerna har fallit vĂ€l ut och Erlus har nu beslutat att genomföra energisparprojektet. Man börjar med en produktionslina i en av företagets Ă„tta fabriksbyggnader och om allt gĂ„r som planerat kommer resten av produktionen att energieffektiviseras med frekvens­styrning inom den nĂ€rmaste tiden.

- Projektet drivs av en av vÄra tyska ÄterförsÀljare med tekniskt stöd frÄn oss, sÀger Ulla-Britt Wiking, VD pÄ NFO Drives. - Det hÀr Àr en ny spÀnnande bransch. Genom att utnyttja vÄra unika produkt­egenskaper kan man nu genomföra energisparprojekt i svÄr miljö pÄ ett enklare sÀtt. Industrin Àr en viktig mÄlgrupp för oss och vi Àr övertygade om att det finns mÄnga industrikunder med liknande behov.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2