Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 december 2001

Leab och JLT i samarbete

Leab i LövÄnger Àr ny leveranspartner till JLT Mobile Computers AB i VÀxjö.
JLT Àr ett företag som expanderar kraftigt inom omrÄdet mobila datorer. "Leab kommer att tillverka minst 1000 maskiner under det första Äret" sÀger VD Jan Olofsson. "Vi ser JLT som en mycket intressant kund med stor framtida potential", sÀger marknadschef Anders Pettersson pÄ Leab.

JLT omsÀtter 65-70 milj kr i Är och har endast elva anstÀllda. Detta Àr naturligtvis inte möjligt utan ett omfattande nÀtverk av produktutvecklare, marknadsförare och tillverkare. Företaget satsar pÄ att bli en av de ledande inom sin nisch och Àr redan pÄ god vÀg. Bl a utnÀmndes JLT till Ärets IT-Utmanare av Veckans AffÀrer.

"Vi söker stÀndigt efter nya partners och vi Àr ytterst noggranna i vÄrt val", sÀger Jan. "Vi har undersökt de flesta kontraktsleverantörer i Sverige och Àven leverantörer utomlands innan vi slutligen valde Leab. Framför allt handlar det om att företagskulturen ska stÀmma, sedan har Leab den kunskap, maskinpark, personal och kapacitet som krÀvs. Viktigast Àr att ord och handling stÀmmer överens, det Àr nÄgot som vi hÄller stenhÄrt pÄ, bÄde internt och externt".

De datorer som ska tillverkas pÄ Leab tillhör JLT:s nya generation. Datorerna anvÀnds oftast i fordon av olika slag och Àr utvecklade för att klara extrema pÄfrestningar i form av t ex temperatur, vibrationer och smutsiga miljöer.

"Leveranserna har redan börjat och vi Àr hittills mycket nöjda och tycker ocksÄ att vi lÀrt oss en hel del av att samarbeta med Leab", sÀger Jan Olofsson. "Eftersom vi redan har erfarenhet frÄn flera Àktenskap med andra kontraktsleverantörer vet vi vad som kan gÄ fel.

Leab etablerade för ca ett Är sedan ett försÀljningskontor i Helsingborg som sköter den dagliga kontakten med JLT. "Samarbetet med JLT visar att etableringen var ett riktigt drag", sÀger Rolf Lindström, sÀljare Syd. "AffÀrer sker mellan mÀnniskor och dÄ Àr det viktigt att det gÄr snabbt och enkelt att trÀffas."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2