Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 januari 2012

LED-tillverkarnas investeringar minskar

Efter en period av stor investeringsvilja i ny utrustning (en ökning med till exempelvis 36% under 2011) ser nu investeringarna ut att minska med runt 18% under 2012. Det är den första minskningen på fem år.
LED-tillverkningskapaciteten på global basis förväntas nå 2 miljoner wafers 2012, en ökning med 27% jämfört med 2011.

Efter flera år av kapacitets-ökningar som drivits av HB-LED, ljusdioder med hög ljusstyrka som bland annat används i TV-apparater för så kallat backligting, går det nu nedåt. Det är första gången på fem år som investeringarna i ny utrustning minskar. Minskningen finns främst inom MOCVD-utrustning (metal organic chemical vapor deposition). För övrig utrustning är det dock positivare, speciellt inom till exempel litografi-utrustning och testutrustning.

Efterfrågan på HB-LED fortsätter att växa, speciellt inom solid state lighting som används till glödlampor och olika typer av ljuskällor som trafikljus och i fordon. LCD-marknaden, som utgör ungefär 40% av marknaden för HB-LED, gick det däremot sämre för.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-2