Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 december 2001

Effnet i testprojekt med mobiljättar

Ledande mobiltelefonleverantörer genomför ett andra test av ny standard för Header Compression i 3G-nÀtverk.
Ericsson, Nokia och Siemens testar tillsammans med Effnet protokoll som minskar felfrekvensen i IP-nÀtverk och förbÀttrar svarstiden inom trÄdlösa nÀtverk. Effnet meddelar att en andra testomgÄng av 3G-telefoners förmÄga att samverka har genomförts med lyckat resultat. Testet Àgde rum i Tucson, Arizona. Den hÀr omgÄngen deltog mobiltelefontillverkarna Ericsson och Siemens tillsammans med Effnet. I en serie tester har de undersökt att systemen samverkar. Dessa system utnyttjar en ny typ av IP Header Compression protokoll som minskar felfrekvensen samt avsevÀrt förbÀttrar svarstiderna och röst- och bildkvaliteten hos IP-tjÀnster skickade och mottagna med 3G-telefoner. Testerna övervakades av bÄda ordförandena i Internet Engineering Task Force (IETF) arbetsgrupp för Robust Header Compression (ROHC).

"Testen som utförts visar att de olika tillverkarna implementerar standarden pÄ det sÀtt som avsetts. En mobiltelefon frÄn en tillverkare Àr tÀnkt att fungera problemfritt med 3G-utrustning frÄn andra tillverkare," förklarar den ena ordföranden i IETFs arbetsgrupp Dr.
Carsten Bormann. Dr. Bormann frÄn UniversitÀt Bremen TZI samordnar ROHC-testerna. "Att godkÀnna en gemensam standard för Header Compression var det första steget. För att örsÀkra sig om att den faktiska implementeringen av standarden fungerar som tÀnkt mellan olika plattformar krÀvs omfattande tester dÀr de ledande tillverkarna deltar."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2