Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aros Quality Group Elektronikproduktion | 16 januari 2012

Aros Qualitys arbete med soliditet har burit frukt

Aros Quality Groups arbete med soliditet bÄdar gott inför framtiden menar koncernchef Claes Mellgren, speciellt nÀr det gÀller lÄngsikta relationer till stora kunder.
Aros levererar en mÀngd olika typer av system. Koncernchef Claes Mellgren beskriver företaget som en kontraktstillverkare vars frÀmsta fokus inte Àr elektronik. Snarare finns dÀr en bredd i koncernen som gÀller bÄde inkapslingar, kablage och montage.

Ett av de viktiga mÄlen med verksamheten har varit att ha en god soliditet. MÄlsÀttningen har varit 40% men i realiteten brukar man ligga pÄ över 50%. Det Àr en av anledningarna till att företaget ocksÄ fick ratingen AAA som ett av, vid tidpunkten, 911 aktiebolag i Sverige. Soliditeten har ett extra vÀrde dÀrför att man arbetar mot stora kunder som exempelvis Volvo, företag som vill ha lÄngtgÄende relationer.

Under november flaggade man för att Aros kommer att behöva dra ner pÄ personal i koncernen till följd av större tveksamhet pÄ marknaden. Det hÀr Àr ÄtgÀrder som dock Àr mer i förebyggande syfte.

- Som det ser ut just nu tuggar vi pÄ bra och vi Àr inte nervösa eller oroliga, sammanfattar Claes Mellgren.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1