Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 december 2001

"Ericssons gjorde fel"

"Beslutet att överlÄta mobiltillverkningen till Flextronics var ett strategiskt misstag" sÀger Eric Rynestad, före detta Metallordförande pÄ Ericsson i Linköping.
Ericssons T68 Àr den bÀsta mobiltelefon Ericsson har tillverkat nÄgonsin. Misstaget har visat sig nu nÀr Ericsson inte kan möta efterfrÄgan. Ericsson har problem att leverera de nya GPRS-telefonerna. De har inte funnits i butikerna sedan den första leveransen i oktober.
"-Jag vet att de nya telefonerna har tillverkats av Flextronics i Linköping. Hade Ericsson behÄllit sina 2 000 personer hade de inte haft de hÀr leveransproblemen", sÀger Eric Rynestad, en av de personer som fick gÄ frÄn Ericsson Mobile Communications.

Enligt Eric Rynestad har nu Ericsson Àntligen lyckats utveckla telefoner som tilltalar de trendkÀnsliga kunderna. Men nÀr telefonerna inte finns i handeln vÀljer dock mÄnga kunder att köpa mobiltelefoner av andra mÀrken. Det hÀr borde man ha kunnat förutse, sÀger Eric Rynestad.

Flextronics i Linköping Ă€r en sĂ„ kallad industrialiseringsenhet, för Sony Ericsson med, uppgift att utveckla nya telefoner. Detta skriver Östgöta Correspondenten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1