Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ptoone / dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 januari 2012

Foxconns robotar

Kontraktstillverkaren Foxconn har lanserat sina legioner av robotar som de berÀttade om under föregÄende Är. Och, de Àr som barn, om du sÄ vill.
Den Taiwanesiska produktionsjĂ€tten Foxconn, den senaste tiden mest kĂ€nt i media som företaget med ”den dĂ€r sjĂ€lvmordsvĂ„gen”, skapade rubriker förra Ă„ret nĂ€r de ville införa en miljon robotar i sina fabriker. Och nu Ă€r de pĂ„ vĂ€g ut till sina arbetsplatser, med ungefĂ€r samma IQ som ett barn.

Foxconn, enligt Techweb, sÀger sjÀlva att IQ motsvarar det hos en sju- eller ÄttaÄring. Robotarna kan dÀrför bara utföra enklare, monotona uppgifter enligt en forskare.

© Techweb
Robotarna – som tillverkas av Foxconn sjĂ€lva – kommer i olika storlekar och utföranden. Beroende pĂ„ modell kostar de mellan 17.000-20.000 euro. Det Ă€r lĂ€tt att fĂ„ en Matrix-liknande bild i huvudet, men de ser ut som vanliga industrirobotar.

Foxconn meddelar ocksĂ„ att robotarna ska assistera i produktionen snarare Ă€n att ta över. Än sĂ„ lĂ€nge verkar detta ocksĂ„ sant. Men utrullningen har ocksĂ„ bara börjat av den miljon robotar som planen Ă€r att man ska ha om tre Ă„r. Och som nĂ€mnt, Ă€n sĂ„ lĂ€nge Ă€r dessa inte ett alternativ vid mer komplext arbete.

Vad framtiden har att bjuda pÄ ÄterstÄr att se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1