Annons
Annons
Annons
Annons
© ptoone / dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 januari 2012

Foxconns robotar

Kontraktstillverkaren Foxconn har lanserat sina legioner av robotar som de berättade om under föregående år. Och, de är som barn, om du så vill.

Den Taiwanesiska produktionsjätten Foxconn, den senaste tiden mest känt i media som företaget med ”den där självmordsvågen”, skapade rubriker förra året när de ville införa en miljon robotar i sina fabriker. Och nu är de på väg ut till sina arbetsplatser, med ungefär samma IQ som ett barn. Foxconn, enligt Techweb, säger själva att IQ motsvarar det hos en sju- eller åttaåring. Robotarna kan därför bara utföra enklare, monotona uppgifter enligt en forskare.
© Techweb
Robotarna – som tillverkas av Foxconn själva – kommer i olika storlekar och utföranden. Beroende på modell kostar de mellan 17.000-20.000 euro. Det är lätt att få en Matrix-liknande bild i huvudet, men de ser ut som vanliga industrirobotar. Foxconn meddelar också att robotarna ska assistera i produktionen snarare än att ta över. Än så länge verkar detta också sant. Men utrullningen har också bara börjat av den miljon robotar som planen är att man ska ha om tre år. Och som nämnt, än så länge är dessa inte ett alternativ vid mer komplext arbete. Vad framtiden har att bjuda på återstår att se.
Annons
Annons
2020-08-05 00:04 V18.8.2-2