Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 januari 2012

Håkan Ekengren inviger S.E.E.

NÀringsdepartements statssekreterare HÄkan Ekengren kommer att inviga S.E.E. pÄ öppningsdagen den 17 april klockan 11. Han kommer ocksÄ att delta i debatten om elektronikindustrins framtid i Sverige.
– NĂ€ringsdepartementet spelar en nyckelroll i att skapa förutsĂ€ttningar för elektronikbranschens utveckling och det kĂ€nns dĂ€rför bĂ„de naturligt och hedrande att att HĂ„kan Ekengren kommer att inviga S.E.E., som ju Ă€r Nordens största mötesplats för industriell elektronik, sĂ€ger Magnus Eriksson, projektledare för S.E.E.

I anslutning till invigningen genomförs en paneldebatt pÄ temat svensk elektronikindustris framtid. HÄkan Ekengren kommer att medverka i debatten, dÀr övriga medverkande kommer frÄn sÄvÀl produktÀgare som tillverkande företag.

– Den industriella elektronikbranschen med dess mĂ„nga företag utgör en förutsĂ€ttning för mycket av svensk industri. Vi har en bra grund men det finns ocksĂ„ mĂ„nga hot, som exempelvis brist pĂ„ framtida kompetens, minskade satsningar pĂ„ forskning och utveckling, samt flytt av produktion till lĂ„glönelĂ€nder, sĂ€ger Lena Norder, vd för Branschorganisationen Svensk Elektronik, som arrangerar S.E.E. tillsammans med StockholmsmĂ€ssan.

S.E.E. Àr i dagslÀget helt fullbokat. Att evenemanget i Är kommer att hÄllas pÄ KistamÀssan, i hjÀrtat av ett av vÀrldens ICT-kluster, Kista Science City, har mottagits positivt av utstÀllarna.

– Förutom frĂ„n vĂ„ra nordiska grannlĂ€nder, kommer utstĂ€llare frĂ„n flera europeiska lĂ€nder. I Ă„r kommer vi Ă€ven att vĂ€lkomna utstĂ€llare frĂ„n Asien dĂ„ Taiwan samlar ett antal företag i en egen paviljong, sĂ€ger Magnus Eriksson.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2