Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dirk-ercken-dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 januari 2012

Ericsson utser Ulf Ewaldsson till ny CTO

Ulf Ewaldsson Àr utsedd Senior Vice President, Chief Technology Officer, och chef för koncernfunktionen Technology & Portfolio Management . Han tilltrÀder den 1:a Februari 2012.
Ulf Ewaldsson Àr för nÀrvarande chef för produktomrÄdet Radio inom affÀrsenheten Networks och medlem av Ericssons styrgrupp för forskning. I sin nuvarande tjÀnst har han bidragit starkt till att skapa av flera av de produkter som kÀnnetecknar Ericssons ledarskap inom teknik, sÄsom multistandard-radiobasstationen RBS 6000, LTE och HSPA inom radionÀtverk samt en integrerad antenn i radioenheten AIR, som minskar energikonsumtionen med mer Àn 40 procent.

Hans Vestberg, Ericssons koncernchef och vd sÀger:

"Ulf har arbetat mer Àn 20 Är inom olika verksamheter nÀra bÄde vÄra kunder och utvecklingen av telekomindustrin. Jag Àr glad att han, med sin stora erfarenhet frÄn olika marknader och kunder, nu tar ledning för vÄr teknikutveckling i skapandet av det sÄ kallade uppkopplade samhÀllet dÀr allt som tjÀnar pÄ en uppkoppling kommer vara uppkopplat."

Ulf Ewaldsson sÀger:

"Ericsson har industrins ledande forskningsorganisation med ett starkt fokus inom mobilkommunikation och inom IP och applikationsdomÀner. Ericsson Àr Àven ledande inom industrins arbete med öppen standardisering och inom industriforum. Jag ser fram emot att bli en del av detta team och leda dess forsatta framgÄngar."

Ulf Ewaldsson har en civilingenjörsexamen frÄn Linköpings Tekniska Högskola. Han började pÄ Ericsson 1990 och har haft flera chefspositioner inom koncernen, bland annat landschef i flera lÀnder och chef för olika kundkonton. NÄgra av hans uppdrag har varit i Kina, Japan, Hong Kong och Ungern.

Ulf Ewaldsson kommer vara medlem av Ericsson koncernledning och vara baserad i Stockholm. Han kommer dÀrmed inte ta över rollen som chef för Ericssons verksamhet i Silicon Valley, nÄgot som hans företrÀdare HÄkan Eriksson hade.

Hans Vestberg understryker den fortsatta vikten av verksamheten i Silicon Valley:

"Silicon Valley Àr Àven fortsatt mycket viktigt för oss och vÄr verksamhet i San Jose kvarstÄr som center för vÄr IP-affÀr - vi kommer fortsÀtta att driva konvergensen av fast- och mobiltelefoni samt internet frÄn Silicon Valley och fokusera pÄ att stÀrka partnerskap inom bÄde hÄrd- och mjukvara, internetapplikationer och med PC-industrin", avslutar Vestberg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1