Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bahar-bostanci-dreamstime Komponenter | 24 januari 2012

ST-Ericsson i fortsatta problem - varnar för 2012

Joint-venture-företaget ST-Ericsson rapporterar en nettoförlust pÄ 1,6 miljarder kronor för det fjÀrde kvartalet. Och sÀmre tider vÀntar runt hörnet.
Den finansiella positionen vid slutet av det fjÀrde kvartalet lÄg pÄ -798 miljoner dollar eller -5,4 miljarder kronor.

© ST-Ericsson

Didier Lamouche, President och CEO, kommenterar:

“Som nyligen tilltrĂ€dd CEO för ST- Ericsson Ă€r mitt mĂ„l och hela organisationens mĂ„l att vi möter alla vĂ„ra aktieĂ€gares förvĂ€ntningar. NĂ€r vi lanserar en ny produktportfölj och bygger vĂ„r vĂ€g mot hĂ„llbar lönsamhet kommer vĂ„rt fokus att vara att effektivt leverera vĂ„rt strategiska program och fortsĂ€tta öka mĂ€ngden design wins.

Ur ett finansiellt perspektiv stĂ„r det klart att bĂ„de försĂ€ljning och rörelseresultat kommer att vara utmanande över de kommande kvartalen, det hĂ€r pĂ„ grund av minskad försĂ€ljning till en av vĂ„ra stora kunder pĂ„ kort sikt. Det Ă€r dĂ€rför vĂ„r omedelbara prioritet Ă€r att hitta en vĂ€g till lönsamhet baserad pĂ„ förbĂ€ttrad exekutiv verksamhet, volymleveranser av vĂ„ra ledande produkter och en sĂ€nkning av vĂ„r break-even".”


2012

För det första kvartalet 2012 förvÀntar sig ST-Ericsson lÀgre försÀljning baserat pÄ högre volymer i lager hos vissa kunder, sÀmre försÀljning av vissa produkter, effekterna av det fjÀrde kvartalets sÀsongsbetonade svÀngningar och den kortsiktigt försÀmrade försÀljningen till en av företagets större kunder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1