Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Homiel-dreamstime.com Elektronikproduktion | 25 januari 2012

Ericsson backar rejält

1,8 miljarder blev vinsten för det fjÀrde kvartalet. Det lÄter kanske inte sÄ illa, men motsvarande period förra Äret var vinsten 7,8 miljarder och för tredje kvartalet 5,9 miljarder. FörvÀntningen för kvartalet lÄg dessutom pÄ runt 6 miljarder. För helÄret backar man 21%.
”Vi hade en stark försĂ€ljningstillvĂ€xt för helĂ„ret 2011 och en ökning av resultatet. Under det fjĂ€rde kvartalet mĂ€rkte vi dock av en svagare utveckling inom Networks samt en vĂ€ntad pĂ„verkan pĂ„ bruttomarginalen frĂ„n en förĂ€ndrad affĂ€rsmix med fler nĂ€tutbyggnadsprojekt, moderniseringsprojekt i Europa och en högre andel services”, sĂ€ger Hans Vestberg, vd och koncernchef för Ericsson.

En sak som har tyngt Ericsson under vintern Ă€r de röda siffrorna frĂ„n joint-venture-företagen. Sony Ericsson backade rejĂ€lt under sin sista kvartalsrapport. Även ST-Ericsson fortsĂ€tter att kosta pengar.

Viss oro kvarstÄr ocksÄ för nÀrmaste kvartalen:

"Vi tror att den lÄngsiktiga positiva utvecklingen för industrin kvarstÄr. PÄ kort sikt förvÀntar vi oss att operatörerna Àr fortsatt försiktiga med investeringar, vilket Äterspeglar faktorer som makroekonomisk och politisk osÀkerhet."

© Ericsson
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2