Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Jakub-krechowicz-dreamstime Embedded | 27 januari 2012

Data Respons sätter nytt rekord - vill växa i Sverige

Data Respons fortsätter att ha bra dagar och gör nu ett rekordkvartal som bäddar för ytterligare tillväxt bland annat på den lukrativa svenska marknaden.
Tillväxten fortsätter för Data Respons i det fjärde kvartalet. Nu rapporterar man rekordintäkter med god marginal. Vd Kenneth Ragnvaldsen säger att resultatet beror på att verksamheten flyter bra i företagets kärnsegment.

Intäkterna för det fjärde kvartalet landade på 225,6 miljoner norska kronor, en ökning med 10%. EBITDA var 5,2 NOK och EBITA 4,1 miljoner norska kronor. Orderingången landade på 224 miljoner NOK.

För helåret var intäkterna 849,9 miljoner NOK, det är en ökning med 20%. EBITDA var NOK 13,4 miljoner och EBITA slutade på 8,1 miljoner. Orderingången landade på 883 miljoner NOK.

Intäkterna beror på att verksamheterna i både Norge och Sverige har varit stabila under året:

- Vår norska verksamhet sätter standarden gällande vad vi förväntar oss av gruppens internationella fokus. Vi fokuserar i synnerhet på att nå potentialen i den svenska marknaden som bedöms vara fem gånger större än den norska, säger Kenneth Ragnvaldsen.

Utöver detta satsar man också på Asien i och med att man finns i Taiwan och Shanghai.

För 2012 tror man att resultatet blir bättre än 2011 tack vare att kostnadsstrukturen i företaget förbättrats. Det här gäller bland annat logistiken i norden och att sysslor överförs till lågkostnadsregioner i Asien.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2