Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Jakub-krechowicz-dreamstime Embedded | 27 januari 2012

Data Respons sätter nytt rekord - vill växa i Sverige

Data Respons fortsätter att ha bra dagar och gör nu ett rekordkvartal som bäddar för ytterligare tillväxt bland annat på den lukrativa svenska marknaden.
Tillväxten fortsätter för Data Respons i det fjärde kvartalet. Nu rapporterar man rekordintäkter med god marginal. Vd Kenneth Ragnvaldsen säger att resultatet beror på att verksamheten flyter bra i företagets kärnsegment.

Intäkterna för det fjärde kvartalet landade på 225,6 miljoner norska kronor, en ökning med 10%. EBITDA var 5,2 NOK och EBITA 4,1 miljoner norska kronor. Orderingången landade på 224 miljoner NOK.

För helåret var intäkterna 849,9 miljoner NOK, det är en ökning med 20%. EBITDA var NOK 13,4 miljoner och EBITA slutade på 8,1 miljoner. Orderingången landade på 883 miljoner NOK.

Intäkterna beror på att verksamheterna i både Norge och Sverige har varit stabila under året:

- Vår norska verksamhet sätter standarden gällande vad vi förväntar oss av gruppens internationella fokus. Vi fokuserar i synnerhet på att nå potentialen i den svenska marknaden som bedöms vara fem gånger större än den norska, säger Kenneth Ragnvaldsen.

Utöver detta satsar man också på Asien i och med att man finns i Taiwan och Shanghai.

För 2012 tror man att resultatet blir bättre än 2011 tack vare att kostnadsstrukturen i företaget förbättrats. Det här gäller bland annat logistiken i norden och att sysslor överförs till lågkostnadsregioner i Asien.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-1