Annons
Annons
© Hanza Elektronikproduktion | 30 januari 2012

Näringsminister Annie Lööf besökte Hanza

Kontraktstillverkaren Hanza fortsätter att uppmärksammas i industri-Sverige. I fredags kom näringsminister Annie Lööf på besök i Årjäng för att bland annat möta upp Erik Stenfors.

I fredags reste näringsminister Annie Lööf till Hanzas fabrik för elektroniktillverkning i Årjäng. Besöket inleddes med en presentation av Hanza-koncernen, samt en diskussion om tillverkningsindustrins framtid i Sverige. ”Vi uppskattar att näringsministern tog sig tid för ett personligt besök och ett samtal om de utmaningar svensk industri står inför”, säger Erik Stenfors, koncernchef Hanza. ”Kontraktstillverkning är viktig för Sveriges innovatörer och det är Sveriges innovatörer som avgör vårt framtida välstånd. Därför var det mycket glädjande att höra den goda insikt näringsministern har om utmaningarna i industrin på grund av globaliseringen.”
© Hanza Det blev bland annat en rundvandring och presentation av fabriken av Gerd Levin-Nygren, vd för Hanzas elektronikdivision. Hon säger: ”Vi har utvecklat fabriken avsevärt de senaste åren med både investeringar och nya arbetstillfällen, vilket gör det extra roligt att få visa vår verksamhet”. Medverkade vid besöket gjorde även Katarina Johannesson, Kommunalråd, Årjängs Kommun: ”Hanza har tillsammans med Kommunen och Westra Wermlands Sparbank utvecklat en samarbetsform som vi kallar Landsbygdsmodellen”, berättar Katarina Johannesson. ”Det var viktigt att få beskriva modellen för Näringsministern, samt visa hur den skapar lönsamma industrijobb på landsbygden.”
Visa fler nyheter
2020-02-19 16:22 V18.0.1-2