Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Edhar-yralaits-dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 februari 2012

Simpro blir leverantör till 'världens mest avancerade missil'

På Simpro-företaget Propartner Defence fick man finbesök av ledningen för Joint Strike Missile-programmet hos Kongsberg. Avsikten var att Kongsberg ville meddela Simpro vilka möjligheter affären ger.
Joint Strike Missile är under utveckling för det nya F-35-planet. Kongsberg leder med sina samarbetspartners projektet som, om allting går i lås, beräknas vara värt miljardbelopp för den norska industrin. Det kan i så fall sysselsätta flera leverantörer.

Kongsberg får samtidigt beröm från riksdagshåll för den roll man har som ett nav och att man knyter samman industrier och leverantörer i Norge.

Propartner Defence blev under föregående år del av Simpro. Propartner har sedan länge arbetat nära Kongsberg och levererat utrustning för bland annat missiler, luftvärn och olika vapenstationer.

”Simpro--gruppen spelar en viktig roll i framställningen av världens mest avancerade missil, ett projekt som kan bidra med lokal sysselsättning i flera år framöver, det sade Christian Hauglie-Hansen, chef för F-35-programmet hos Kongsberg Defence Systems.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1