Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 februari 2012

Elektronikkonsult omcertifieras

I slutet av januari genomförde Intertek en kvalitets- och miljörevision hos Elektronikkonsult. Revisionen var en sÄ kallad omcertifiering dÀr hela verksamhetssystemet reviderades.
Fyra mindre avvikelser mot standarderna konstaterades. I rapporten skriver Intertek att:

”Revisionen kunde genomföras enligt plan och de intervjuade besvarade frĂ„gor med en öppen och engagerad attityd. Resultatet Ă€r jĂ€mförbart med tidigare revisioner och visar att verksamhetssystemet i allmĂ€nhet uppfyller kraven i ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004 pĂ„ ett mycket bra sĂ€tt.

Verksamhetssystemet underhÄlls och anvÀnds aktivt. Systemet och arbetssÀtten prÀglas av en struktur och ordning som man normalt inte finner i smÄ företag utan att vara allt för omfattande.

Processerna för framtagning av produkter Àr mycket vÀl organiserade och strukturerade samt prÀglas av ett lÀrande och förebyggande arbetssÀtt.
Företaget arbetar pÄ mÄnga olika sÀtt med förebyggande ÄtgÀrder och har en grundlÀggande kultur av att arbeta förebyggande.

Företaget har ett vĂ€lutrustat labb för att kunna bygga prototyper och för verifiering av konstruktioner. Det finns ett system för ESD-skydd och skyddet verifieras regelbundet. I Labbet finns ocksĂ„ möjlighet att arbeta med 10 kV varför elsĂ€kerheten Ă€r viktig. Instrumenten Ă€r registrerade och mĂ€rkta med aktuella kalibreringsmĂ€rken.”

Avvikelserna Àr redan ÄtgÀrdade och omcertifieringen godkÀnt.

- Interteks kommentarer i rapporten kÀnns otroligt uppmuntrande. Den visar att vÄr mÄlsÀttning om ett förebyggande arbetssÀtt och genomarbetade processer anvÀnds och fungerar Àven i praktiken, sÀger Elektronikkonsults VD Vidar Wernöe.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1