Annons
Annons
© Evertiq Elektronikproduktion | 08 februari 2012

Nokia flyttar produktionen till Asien - 4000 mister jobben

Nokia meddelar idag att de flyttar produktionen av smartphones till Asien. 4000 anställda drabbas vid tre fabriker, bland annat i Finland.
Uppdaterad; 2012-02-08 11:13
Förändringar är att vänta i fabrikerna i Komarom, Ungern, Reynosa, Mexiko och Salo, Finland. I dessa fabriker ska man nu fokusera på anpassning av smartphones. Produktionen kommer samtidigt att flyttas över till Asien. En av anledningarna är att merparten av komponent-leverantörerna finns i området.

"Med de planerade förändringarna kommer fabrikerna i Komarom, Reynosa och Salo att spela en fortsatt viktig roll för våra smartphone-kunder. De ger oss en unik förmåga att erbjuda både anpassning och att vara mer lyhörda mot våra kunder”, det säger Niklas Savander, Nokia executive vice president, Markets.

Han fortsätter:

"Att lägga över produktionen till Asien görs för att förbättra vår time-to-market. Genom att arbeta närmare våra leverantörer tror vi att vi kommer att kunna introducera innovationer till marknaden snabbare och i slutändan göra oss mer konkurrenskraftiga. Vi förstår att de planerade förändringarna är svåra för våra anställda och vi är engagerade i arbetet med att ge stöd till vår personal och de lokala samhällena under övergångsperioden”.

Som ett resultat av förändringen kommer antalet steg av tillverkningen och andelen arbete som utförs i de tre uppräknade fabrikerna att minska. 4000 anställda berörs totalt. Personalminskningarna kommer att ske under 2012.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2