Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq Elektronikproduktion | 08 februari 2012

Nokia flyttar produktionen till Asien - 4000 mister jobben

Nokia meddelar idag att de flyttar produktionen av smartphones till Asien. 4000 anstÀllda drabbas vid tre fabriker, bland annat i Finland.
Uppdaterad; 2012-02-08 11:13
FörÀndringar Àr att vÀnta i fabrikerna i Komarom, Ungern, Reynosa, Mexiko och Salo, Finland. I dessa fabriker ska man nu fokusera pÄ anpassning av smartphones. Produktionen kommer samtidigt att flyttas över till Asien. En av anledningarna Àr att merparten av komponent-leverantörerna finns i omrÄdet.

"Med de planerade förĂ€ndringarna kommer fabrikerna i Komarom, Reynosa och Salo att spela en fortsatt viktig roll för vĂ„ra smartphone-kunder. De ger oss en unik förmĂ„ga att erbjuda bĂ„de anpassning och att vara mer lyhörda mot vĂ„ra kunder”, det sĂ€ger Niklas Savander, Nokia executive vice president, Markets.

Han fortsÀtter:

"Att lĂ€gga över produktionen till Asien görs för att förbĂ€ttra vĂ„r time-to-market. Genom att arbeta nĂ€rmare vĂ„ra leverantörer tror vi att vi kommer att kunna introducera innovationer till marknaden snabbare och i slutĂ€ndan göra oss mer konkurrenskraftiga. Vi förstĂ„r att de planerade förĂ€ndringarna Ă€r svĂ„ra för vĂ„ra anstĂ€llda och vi Ă€r engagerade i arbetet med att ge stöd till vĂ„r personal och de lokala samhĂ€llena under övergĂ„ngsperioden”.

Som ett resultat av förÀndringen kommer antalet steg av tillverkningen och andelen arbete som utförs i de tre upprÀknade fabrikerna att minska. 4000 anstÀllda berörs totalt. Personalminskningarna kommer att ske under 2012.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1