Annons
Annons
© Yuriy-chaban-dreamstime.com Komponenter | 23 februari 2012

MEMS-intäkter skjuter i höjden

accelerometer, gyroskop och andra MEMS-enheter kommer generera över 6 miljarder dollar i mobila intäkter 2016.
En ny rapport från Juniper Research slår fast att de årliga intäkterna som genereras från MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems) inbyggt i mobiltelefoner kommer att skapa intäkter på runt 6 miljarder dollar 2016. Den snabba tillväxten sker därför att mobila enheter i sig är på snabb tillväxt; plattor, telefoner och ultrabooks exempelvis.

Rapporten visar på tre olika bidragande kategorier: MEMS som redan används, accelerometer och gyroskop exempelvis, de som är i första steg av utvecklingen såsom RF-enheter och trycksensorer samt framtida applikationer som joysticks, temperatur och fuktmätare, pico-projektorer och så vidare.

Rapporten visar att olika navigeringsapplikationer som accelerometer och gyroskop har varit beroende av spel och navigeringsfunktioner som funnits tillgängliga i de flesta enher och de har därför blivit standard i nästan alla enheter.

Två områden som pekas ut som tillväxtområden är:

RF som man tror kommer att bli standard i de flesta trådlösa produkter samt mikrofoner: MEMS-mikrofoner kommer att bli allt hetare på marknaden och man tror att leveranserna överstider 2 miljarder 2016.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1