Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 oktober 2000

Ericsson säljer mönsterkortsfabriken i Kumla

Ericsson har träffat en avsiktsförklaring om försäljning av sitt Teknikcenter för mönsterkort i Kumla till amerikanska Multek Inc. Verksamheten omfattar cirka 300 personer inom teknikutveckling och produktion. Försäljningen är ett led i Ericssons fortsatta satsning på kärnverksamheten. All berörd personal erbjuds ny anställning hos köparen. Multek är ett dotterbolag till Flextronics International Inc.
"Försäljningen av mönsterkortsenheten i Kumla är ett led i den ständiga översyn av våra verksamheter som pågår inom Ericsson", säger Björn Boström ansvarig för Supply & IT i Ericsson-koncernen. "Multek blir en ägare med fokus på utveckling och produktion av mönsterkort vilket skapar förutsättningar för en positiv utveckling av verksamheten i Kumla".

Multek Inc. är en global tillverkare av avancerade mönsterkort. Inom detta område är företaget ledande vad gäller produktion och produktionsrelaterade ingenjörstjänster. Anläggningen i Kumla blir företagets första enhet i Norden.

"Med anläggningen i Kumla kommer vi ytterligare att befästa vår ställning som en ledande leverantör av mönsterkort till telekom- och dataindustrin", säger Steve Schlepp, VD för Multek Inc. "Den totala efterfrågan i marknaden för våra tjänster är mycket stark".

Multeks ägare Flextronics har sedan tidigare en väl inarbetad relation med Ericsson. Sedan 1997 har Flextronics förvärvat ett antal av Ericssons produktionsenheter, både i Sverige och utomlands. Totalt har Flextronics cirka 5 300 anställda i Sverige och 60 000 i världen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-1