Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 oktober 2000

Ericsson säljer mönsterkortsfabriken i Kumla

Ericsson har träffat en avsiktsförklaring om försäljning av sitt Teknikcenter för mönsterkort i Kumla till amerikanska Multek Inc. Verksamheten omfattar cirka 300 personer inom teknikutveckling och produktion. Försäljningen är ett led i Ericssons fortsatta satsning på kärnverksamheten. All berörd personal erbjuds ny anställning hos köparen. Multek är ett dotterbolag till Flextronics International Inc.
"Försäljningen av mönsterkortsenheten i Kumla är ett led i den ständiga översyn av våra verksamheter som pågår inom Ericsson", säger Björn Boström ansvarig för Supply & IT i Ericsson-koncernen. "Multek blir en ägare med fokus på utveckling och produktion av mönsterkort vilket skapar förutsättningar för en positiv utveckling av verksamheten i Kumla".

Multek Inc. är en global tillverkare av avancerade mönsterkort. Inom detta område är företaget ledande vad gäller produktion och produktionsrelaterade ingenjörstjänster. Anläggningen i Kumla blir företagets första enhet i Norden.

"Med anläggningen i Kumla kommer vi ytterligare att befästa vår ställning som en ledande leverantör av mönsterkort till telekom- och dataindustrin", säger Steve Schlepp, VD för Multek Inc. "Den totala efterfrågan i marknaden för våra tjänster är mycket stark".

Multeks ägare Flextronics har sedan tidigare en väl inarbetad relation med Ericsson. Sedan 1997 har Flextronics förvärvat ett antal av Ericssons produktionsenheter, både i Sverige och utomlands. Totalt har Flextronics cirka 5 300 anställda i Sverige och 60 000 i världen.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1