Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bahar-bostanci-dreamstime.com Komponenter | 29 februari 2012

Thinfilm 2011: -38 miljoner NOK

Thin Film Electronics ASA släpper de preliminära resultaten för 2011. Under året har man gjort teknologiska framsteg som i framtiden kan bli viktiga men resultatet landar på -38 miljoner NOK för året.

Under året, speciellt det fjärde kvartalet, presenterades taknologiska framsteg - bland annat integrerade system och smarta ”tags” för Internet of Things. Det här ihop med att man säkrat upp resurser inom sensorer, batterier och display-komponenter gör att företaget nu ser ökat intresse för produkterna.
Finansiella siffror i 1000 NOK (bild med zoom-funktion): © Thinfilm
Bland annat skrev man avtal med Polyera som gör material till tryckta halvledare, PST Sensors som gör temperatursensorer, Imprint Energy som står för batteriteknik och Acreo för displayer. I oktober lanserade man den första prototypen av skalbart tryckt CMOS-minne, något som kan bli en viktig milstolpe. Man ser också förnyat intresse bland annat hos leksakstillverkare och speltillverkare för användning av den tryckta tekniken. Samtidigt säger man också att man har sålt en rad utvecklingskit utanför dessa två områden, något som visar att produktportföljen också är attraktiv för andra typer av applikationer, det skriver Thinfilm.
Annons
Annons
2021-01-18 12:56 V18.15.14-2