Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 mars 2012

Tre faktorer kommer påverka priset på NAND Flash

Under andra halvan av februari gick priset på NAND-flash nedåt skriver DRAMeXchange, en avdelning hos Trendforce.
Det kinesiska nyåret kom inte med den försäljning som man trodde och vissa företag längre ner i kedjorna var därför ovilliga att fylla på med för stora lager av NAND Flash efter högtiden. Vissa försäljare av minneskort och liknande ligger på NAND Flash-tillverkarna för att sänka priserna – något man hoppa ska stimulera en långsammare marknad.

Det här samt den för försäljning dåliga perioden gjorde att priserna alltså sjönk med 5-10%.

Tre faktorer kommer att påverka vad priset blir för första halvan av året:

1. Makroekonomin, internationella avtal och företagens ansträngningar har resulterat i att skuldsituationen i Europa gradvis lättat något och instabiliteten minskat. Under andra halvan av 2012 kommer marknaden troligen vara i en återhämtningsperiod. Det kommer öka försäljningen av produkter innehållande NAND Flash.

2. Gällande leverantörerna: Trots att de flesta större leverantörerna av NAND Flash har lagt expansion på is inför den makroekonomiska situationen kommer produktionsökningar ändå att ske när den nya 20nm-klassen får bättre och bättre output under Q2. Med prestanda och tillförlitlighet i åtanke kommer företagen att fortsätta introducera produkter till låg kostnad och hög kapacitet såsom eMMC, mSATA, och SSD-produkter tillverkade med 20nm-teknologi.

3. Vad gäller efterfrågan kommer den att vara sämre för den första halvan av året som ett resultat av försenad ekonomisk återhämtning. Bara om det kommer nya storsäljande enheter kommer man att kunna vända det första halvårets slöa tempo.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1