Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inocean AS Norway Elektronikproduktion | 05 mars 2012

ABB startar nytt samriskbolag med Inocean AS Norway.

Det nya bolaget kommer att heta ABB Inocean AB och fÄr sitt sÀte i Göteborg. Samarbetspartner Àr Inocean AS Norway.
ABB har tecknat ett avtal med Inocean AS Norway om att starta ett gemensamt ingenjörsföretag, specialiserat pÄ integrering av havsbaserad vindkraft. Inocean AS Àr ett arkitektföretag som levererar arkitekt- och konstruktionstjÀnster till den marina industrin vÀrlden över. Företaget har huvudkontor i Oslo samt kontor i Polen, Sverige och Brasilien.

Den nya verksamheten ska arbeta med projekt för att ansluta havsbaserad vindkraft, inklusive design, konstruktion, projektledning och leveransbevakning avseende flytande plattformar för att integrera havsbaserad vindkraft med ABB:s anslutningsteknik. Syftet Àr att snabbare bygga upp expertkunskaper inom omrÄdet för att stödja ABB:s vÀxande verksamhet inom integrering av havsbaserad vindkraft.

Den hÀr satsningen följer pÄ tidigare satsningar inom bland annat kabel och halvledare och ABB vill genom det hÀr flytta fram sin position pÄ markanden ytterligare.

Havsbaserad vindkraft Àr en snabbt vÀxande bransch med betydande potential som berÀknas tillföra hela 100 gigawatt i förnybar kapacitet frÄn 2011 till 2025, dÀr Europa vÀntas stÄ för runt 70 procent. MÄnga av dessa vindkraftsparker kommer att ligga lÄngt ute till havs för att dra nytta av högre vindhastigheter, fÄ fysiska begrÀnsningar och minsta möjliga pÄverkan för landskap. Det innebÀr att den genererade vindkraften frÄn vindturbinerna i havet mÄste samlas in till flytande plattformar för att dÀrifrÄn överföras genom kabelförbindelser till kraftstationer pÄ land för vidare distribution.

”Havsbaserad vindkraft Ă€r en av ABB:s vĂ€xande verksamheter och genom ABB Inocean AB kommer vĂ„r kompetens och expertis pĂ„ omrĂ„det att ytterligare stĂ€rkas”, sĂ€ger Martin Gross, chef för ABB:s verksamhet Grid Systems inom divisionen Power Systems. ”Det nya joint venture-bolaget, tillsammans med vĂ„ra nyligen ökade satsningar inom kabel- och halvledarverksamheterna, stĂ€rker vĂ„r ledande teknik och marknadsposition ytterligare och bekrĂ€ftar Ă„terigen vĂ„rt engagemang att öka andelen förnybar energi i syfte att minska miljöpĂ„verkan.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2