Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Yuri-arcurs-dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 mars 2012

S.E.E vill intressera ungdomar genom att visa framtiden

PÄ Showcase Sweden visas framtidens elektronik. UtstÀllningen syftar frÀmst till att lÄta teknikintresserade gymnasieungdomar fÄ trÀffa företag som utvecklar intressanta produkter och diskutera teknik och framtid.
KTH ICT, som Àr partner till Showcase Sweden, kommer att finnas pÄ plats under mÀssdagarna för att guida ungdomarna (och andra besökare för den delen) runt utstÀllningen.

HÀr kommer man bland annat att fÄ stifta bekantskap med den matande roboten Bestic, som nyligen har fÄtt mycket uppmÀrksamhet i media. Bestic Àr ett ÀthjÀlpmedel som Àr framtaget att stödja personer som har svÄrt att röra sina armar och hÀnder. Det kan vara personer med olika typer av neurologiska skador, samt reumatiker och Àldre. Utvecklingsarbetet för att ta fram Bestic har tagit sju Är och har genomförts i samarbete med bland andra HjÀlpmedelsinstitutet, Robotdalen, Promobilia, SICS (Swedish Institute of Computer Science).

Ett annat medicintekniskt hjÀlpmedel som visas Àr ett virtuellt obduktionsbord. Verktyget ger en unik inblick i den mÀnskliga kroppen och anvÀnds framförallt för att underlÀtta och effektivisera planeringen av obduktioner och andra operativa ingrepp. Bordet som Àven kan Àven anvÀndas i utbildningssyfte Àr utvecklat av Norrköping Visualization Center och CMIV (Center for Medical Image Science and Visualization)i Linköping.

En annan utstĂ€llare pĂ„ Showcase Sweden Ă€r Teenage Engineering som pĂ„ S.E.E. samarbetar med elektronikdistributören Avnet. Teenage Engineering kan beskrivas som en studio för framtida kommersiella produkter och kommunikation, med fokus pĂ„ ljud. En av deras produkter Ă€r en liten smidig synthesizer som Ă€ven innehĂ„ller funktioner för att spela in, sampla och mixa egen musik – en portabel musikstudio med andra ord.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1