Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Vladek-dreamstime.com Embedded | 14 mars 2012

Prevas tecknar LOI om förvärv av företag i Karlskoga

Prevas har tecknat ett Letter-of-Intent (LoI) om förvärv av företaget Zetiq Development AB i Karlskoga, ett företag som enligt Prevas besitter specialistkompetens inom inbyggda system.
Zetiq Development har mycket lång erfarenhet inom elektronikbranschen. Företaget har 15 medarbetare i Karlskoga och bygger sin verksamhet på uppdrag från externa kunder från Europa som exempelvis AIMS, Öhlins och ett enligt Prevas mycket prestigefullt racing-team.

- Trenden att effektivisera sin utvecklingsprocess inom produktutveckling fortsätter. Att få fram nya produkter både snabbare och billigare blir allt viktigare. Vi möter en ökad efterfrågan från våra kunder att ge dem dessa konkurrensfördelar. Att stärka Prevas erbjudande och vår närvaro i Värmland, västra Sverige och Norge är därför strategiskt viktigt, säger Jonas Mann affärsområdeschef Produktutveckling på Prevas.

Zetiq Development beskrivs som specialister inom inbyggda system och ägnar sig främst åt elektronikutveckling och hårdvarunära programmering för allehanda industrier. Företaget har specialkompetens inom sensorapplikationer och deras profil kompletterar Prevas verksamhet mycket väl.

- Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och att bidra till deras starka utveckling inom inbyggda system. Vi kompletterar Prevas på ett väldigt bra sätt och kan i och med denna affär förbättra vårt erbjudande till både våra medarbetare och kunder. Vidare är Prevas företagskultur och inriktning väldigt lik Zetiqs, vilket borgar för en bra integration, säger Magnus Edman vd för Zetiq Development.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1