Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 mars 2012

Paneldebatt öppnar S.E.E. 2012

S.E.E. 2012 öppnar den 17 april klockan 11 genom att NÀringsdepartementets statssekreterare HÄkan Ekengren inviger. Direkt efter följer en paneldebatt som tar upp centrala frÄgor kring svensk elektronikindustris största utmaningar pÄ kort och lÄng sikt.
Panelen, som leds av den erfarna journalisten och moderatorn Thord Eriksson, bestĂ„r av representanter för sĂ„vĂ€l produktĂ€gare som kontraktstillverkare, samt ”möjliggörare” i form av Vinnova och politiker.

NÄgra frÄgor som dessa kommer att diskutera Àr hur bra vi egentligen Àr pÄ att producera i Sverige med hÀnsyn till styrkor och svagheter, samt hot och möjligheter ur ett globalt perspektiv, huruvida OEM-tillverkarna vill förlÀgga produktion till Sverige och i sÄ fall till vilken kostnad, hur NÀringsdepartementet ser pÄ förutsÀttningarna för fortsatt produktion i Sverige, hur konkurrenskraften ska stÀrkas, samt den stÀndigt aktuella frÄgan hur fler ungdomar ska intresseras att vÀlja en teknisk utbildning.

I debatten deltar:

- HĂ„kan Ekengren, statssekreterare NĂ€ringsdepartmentet
- Jonas Wallberg, chefsstrateg IKT, Vinnova
- Bo Wass, VD Autoliv Electronics AB
- Anders Felling, VD, Westemo Data Communications AB
- Mikael Joki, VD Eskilstuna Elektronikpartner AB
- Gerd Levin Nygren, VD Hanza Electronics

– Vi ser fram emot en givande debatt som belyser mĂ„nga viktiga frĂ„gor och förutsĂ€ttningar för svensk elektronikindustri. Att bĂ„de OEM-företag och tillverkare möts, tillsammans med nĂ„gra av dem som bidrar till att skapa förutsĂ€ttningarna för framtiden borgar för en intressant diskussion, sĂ€ger Lena Norder, vd Branschföreningen Svensk Elektronik.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1