Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 mars 2012

Avancerad schweizisk klinik väljer RayStation

RaySearch Laboratories AB har erhÄllit en ny order pÄ dosplaneringssystemet RayStation frÄn HÎpital Riviera i Vevey, Schweiz.
HÎpital Riviera hÄller pÄ att bygga upp en ny avancerad strÄlterapiklinik. Planen Àr att kliniken skall starta behandlingar 2013. Kliniken kommer dÄ att anvÀnda RayStation som dosplaneringssystem bÄde för konventionella 3D-CRT-behandlingar och för mer avancerade behandlingar som IMRT och VMAT.

BestÀllningen omfattar Àven flermÄlsoptimering som Àr en avancerad produkt som möjliggör mer effektiv dosplanering. Med detta intuitiva verktyg kan lÀkaren i realtid utvÀrdera effekten av att förÀndra behandlingsprioriteter vilket har stor potential att effektivisera den tidsödande optimeringsprocessen.

Utöver funktionaliteten för dosplanering och optimering omfattar ordern Àven ett ful integrerat paket av verktyg för bildbehandling som exempelvis automatiserad organsegmentering och bildfusion. Produkten kommer ocksÄ att innehÄlla stöd för dose tracking som Àr en sofistikerad produkt som ger kliniken möjlighet att övervaka den levererade dosen och ta hÀnsyn till förÀndringar som sker i patientens anatomi under behandlingens gÄng.

“Vi gjorde en noggrann jĂ€mförelse av alla alternativ inom dosplaneringsomrĂ„det och RayStation Ă€r tveklöst det mest moderna och kapabla systemet pĂ„ marknaden. Inget annat system kan matcha RayStations optimeringsverktyg som Ă€r integrerade med en komplett lösning för adaptiv strĂ„lterapi. Systemet har ocksĂ„ ett modernt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt som Ă€r fullt integrerat frĂ„ngrundlĂ€ggande bildbearbetning, organsegmentering till planering och adaptiv terapi. Vi ser verkligen fram mot att börja anvĂ€nda systemet kliniskt ”, sĂ€ger Dr. Oscar Matzinger, blivande chef för den radioonkologiska avdelningen vid HĂŽpital Riviera i Vevey och docent vid Universitetssjukhuset i Lausanne.

”HĂŽpital Riviera kommer att bli en vĂ€ldigt imponerande klinik sĂ„ vi Ă€r stolta över att det har valt RayStation. Den hĂ€r ordern hĂ€r speciell för oss eftersom det hĂ€r Ă€r första gĂ„ngen som vi sĂ€ljer vĂ„rt system till en vanlig klinik som startar frĂ„n grunden och köper all utrustning samtidigt. Att de vĂ€ljer RayStation Ă€r en signal att vĂ„rt system Ă€r vĂ€ldigt konkurrenskraftigt jĂ€mfört de system som kommer frĂ„n leverantörer som Ă€ven sĂ€ljer hĂ„rdvara ”, sĂ€ger Johan Löf, VD för RaySearch.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2