Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 mars 2012

Tidigare Flextronicspersonal fortfarande arbetslösa

NÀr Flextronicsfabriken i danska Skive stÀngdes var oron för framtiden bland de anstÀllda hög. Enligt en rapport frÄn kommunen verkar lÀget ljust, men det finns oenighet om just hur ljust.
Flextronics stÀngde sin fabrik i Skive förra Äret och mer Àn 200 anstÀllda förlorade sina jobb. Enligt en rapport frÄn Skive kommun har cirka 80 av de 212 tidigare FlextronicsanstÀllda fÄtt jobb. Men den lokala fackföreningen 3F anser att situationen Àr vÀrre.

"Ibland nÀr du frÄgar arbetsförmedlingen hÀr i Danmark Àr det fler och nÀr du frÄgar unionen dÀr jag kommer ifrÄn sÀger de att de Àr fÀrre som har hittat ett jobb", sÀger Carina Olesen, 3F sekreterare.

"100 personer frÄn Flextronics Àr medlemmar i unionen och 40 eller 50 av dem har jobb nu, resten Àr arbetslösa", sÀger Olesen.

Oleson berÀknar att totalt mellan 60 och 70 tidigare anstÀllda har fÄtt arbete.

"De flesta av de som har hittat ett jobb har högre utbildning. De flesta av medlemmarna i unionen har bara grundlÀggande utbildning", sÀger Olesen.

Olesen sÀger att de flesta av de anstÀllda, sÀrskilt Àldre outbildade, inte har fÄtt nÄgra nya jobb, sÄ bÄde unionen och arbetsförmedlingen mÄste göra en sÀrskild anstrÀngning.

"Under de senaste tre och ett halvt Ären har vi förlorat omkring 25% av jobben i de industriella fabrikerna i Skive. PÄ grund av detta kommer de arbetslösa frÄn Flextronics fÄ problem med att hitta ett nytt jobb. FrÄn 3F i Skive kommer vi naturligtvis att försöka hjÀlpa dem", sÀger Olesen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2