Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 21 december 2001

Micronic i avtal med Fraunhofer

Skriver avtal som utökar och stÀrker samarbetet med Fraunhofer IMS (Fraunhofer Institute for Microelectronic Circuits and Systems).
Avtalet Àr en treÄrig förlÀngning av det tidigare utvecklingssamarbetet och utökar Micronics nuvarande exklusiva licensrÀttigheter för SLM-teknik (Spatial Light Modulator) avseende direktritning och fotomaskritning till att omfatta Àven inspektion och mÀtning. Samarbetet omfattar flera generationer av SLM-komponenter som ska ligga till grund för kommande teknologinoder för halvledare.

Micronic har haft licens för SLM-tekniken, som bygger pÄ en MEMS-krets med en plan, spegelliknande yta, sedan 1998. Avtalet utökades under 2000 till att omfatta Àven tillÀmpningar för direktritning.

"Vi Àr mycket glada över det utvidgade utvecklingssamarbetet med Fraunhofer IMS och över att bredda vÄra licensrÀttigheter med nya tillÀmpningar," sÀger Sven Löfquist, VD för Micronic Laser Systems AB.

"SLM-tekniken har ett brett anvÀndningsomrÄde med ett flertal möjliga tillÀmpningar, som inspektion och mÀtning inom elektronikindustrin."

"Avtalet med Micronic stÀrker Fraunhofer IMS position som det ledande forskningsinstitutet inom MEMS (microelectromechanical systems)," sÀger Dr. Hubert Lakner, avdelnings- och programchef pÄ Fraunhofer IMS.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2