Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 mars 2012

Möjligheter efter Flextronics

Efter stÀngningen av Flextronics fabrik i Skive, finns det ÀndÄ nÄgot positivt. Ta t ex X-Flex.
"Dagen efter jag slutade min anstÀllning vid Flextronics, startade jag mitt nya företag X-Flex", sÀger Morten Veis Thomsen, grundare av X-Flex.

Innan Flextronics lÀmnade Skive, arbetade Veis Thomsen som projektledare för bolagets 'Transfer Team'.

Nu driver han ett företag som erbjuder omarbetningar och reparationer till elektroniktillverkare i Asien. X-Flex första kund Àr Flextronics Malaysia.

"Företaget har tre anstÀllda förutom mig", sÀger Veis Thomsen. Han Àr, liksom de andra pÄ X-Flex, tidigare Flextronics-medarbetare.

Han sÀger att Flextronics har hjÀlpt företaget i ett tidigt skede. "BÄde Flextronics Skive och Flextronics Malaysia har samarbetat mycket bra med mig. För nÀrvarande hyr jag en del av Flextronics anlÀggning i Skive och Àven utrustningar har köpts frÄn Flextronics", berÀttar Veis Thomsen.

Skive har ocksÄ erbjudit andra fördelar. Det finns t ex ingen brist pÄ personal. "Anledningen till att vi gör det i Skive Àr att vi sjÀlvklart har en massa erfarna mÀnniskor, men ocksÄ för att Flextronics Malaysias kund Bang & Olufsen ligger bara 30km hÀrifrÄn. SÄ vi har en bra geografisk position för leveranser till Bang & Olufsen".

Även om Flextronics Malaysia för nĂ€rvarande Ă€r X-Flex enda kund, ser Veis Thomsen möjligheter att expandera. "Min förhoppning Ă€r att vi kan bli en partner för EMS-företag i Asien som gör affĂ€rer med nordeuropeiska företag. SĂ„ att vi kan fungera som ett skyddsnĂ€t Ă„t asiatiska bolag", sĂ€ger han.

Det finns ocksÄ möjligheter att arbeta lokalt. "Vi arbetar pÄ att sÀtta upp liknande team med andra Flextronics-enheter eftersom vi Àr en godkÀnd underleverantör till Flextronics. Men vi kan ocksÄ arbeta med lokala företag för att göra reparationer, till exempel för ett lokalt företag som har produkter tillverkade i Asien" avslutar Morten Veis Thomsen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1