Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 december 2001

Hexagon säljer Moteco

Hexagon AB har ingÄtt ett avtal om att avyttra samtliga aktier i Moteco AB och dess dotterbolag till det börsnoterade finska bolaget Perlos Corporation.
I avyttringen ingÄr verksamheter som utvecklar, tillverkar och sÀljer antenner för mobiltelefoner samt för trÄdlös kommunikation pÄ korta avstÄnd inom bl.a. Bluetooth och WLAN applikationer. Bolagets omsÀttning under 2001 uppgÄr till knappt 100 MSEK och bolaget uppvisar ett negativt resultat.

"Avyttringen av Moteco Àr en del i Hexagons strategi att ytterligare koncentrera sin verksamhet till ett mindre antal affÀrsomrÄden. Offensiva satsningar inom mÀtteknologi, med tillhörande efter- och mjukvarumarknader, har under de senaste 12 mÄnaderna lyft Hexagons Ärliga omsÀttningstakt frÄn knappt 5 till över
7 miljarder SEK.", sÀger Ola Rollén, VD och koncernchef för Hexagon AB.

"Vi ser mycket positivt pÄ Perlos som ny Àgare till Moteco och gigaAnt. Komponentledet i mobiltelefonbranschen Àr i behov av en konsolidering. Hexagons mÄl Àr att vara nummer ett eller nummer tvÄ i alla strategiska segment. Vi övervÀgde lÀnge att leda denna konsolidering sjÀlva. Men med hÀnsyn tagen till vÄra förvÀrv inom mÀtteknik och den expansionspotential vi ser dÀr, Àr Perlos idag bÀttre skickade att ta ledningen i denna konsolidering och nÄ en vÀrldsledande stÀllning Àn Hexagon." fortsÀtter Ola Rollén.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1