Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Chavdar_dobrev-dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 mars 2012

Nokia patenterar vibrerande tatuering

UngefÀr hÀr Àr det kanske lÀge att pÄminna vÄra lÀsare om att det faktiskt Àr en dryg vecka till första april. Detta Àr sÄledes inte ett skÀmt. Nokia har verkligen lÀmnat in denna patentansökan.
Tanken Àr att tatueringen "vibrerar" varje gÄng nÄgon kontaktar dig pÄ telefonen. Enligt patentet, postat hos "United States Patent and Trademark Office", skulle mobiltelefonen kommunicera med tatueringen genom magnetiska vÄgor. Telefonen skickar ut vÄgorna och tatueringen Àr mottagaren, för att förklara det enkelt.

Systemet lÀr ocksÄ kunna hantera olika vibrationer, "ringsignaler" om du sÄ vill, för olika kontakter. Det blir alltsÄ relativt enkelt att undvika irriterande telefonsamtal frÄn slÀktingar (kanske Äterges med en lÀtt klÄda?). Innovationen ger ocksÄ upphov till flera frÄgor. Vad hÀnder om telefon och tatuering hamnar i osynk? Kommer dÄ alla runt omkring som ocksÄ har en tatuering drabbas av klÄda nÀr tidigare nÀmnd slÀkting ringer?

© Nokia

För tatueringen förslÄr Nokia att man anvÀnder ferromagnetiskt blÀck, alltsÄ ett blÀck som innehÄller substanser som jÀrn eller jÀrnoxid. Innan anvÀndning vÀrms blÀcket för att tillfÀlligt avmagnetisera det. DÀrefter, nÀr tatueringen Àr fÀrdig, aktiveras magnetismen igen med hjÀlp av en extern magnet.

Hopp finns ocksÄ för de som inte kÀnner för att skaffa sig en permanent kroppsmÀrkning. Nokia föreslÄr nÀmligen en magnetisk mottagare i form av nÄgot som liknar ett klistermÀrke. Det kan appliceras pÄ skinnet och vibrerar nÀr telefonen ringer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1