Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Chavdar_dobrev-dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 mars 2012

Nokia patenterar vibrerande tatuering

Ungefär här är det kanske läge att påminna våra läsare om att det faktiskt är en dryg vecka till första april. Detta är således inte ett skämt. Nokia har verkligen lämnat in denna patentansökan.
Tanken är att tatueringen "vibrerar" varje gång någon kontaktar dig på telefonen. Enligt patentet, postat hos "United States Patent and Trademark Office", skulle mobiltelefonen kommunicera med tatueringen genom magnetiska vågor. Telefonen skickar ut vågorna och tatueringen är mottagaren, för att förklara det enkelt.

Systemet lär också kunna hantera olika vibrationer, "ringsignaler" om du så vill, för olika kontakter. Det blir alltså relativt enkelt att undvika irriterande telefonsamtal från släktingar (kanske återges med en lätt klåda?). Innovationen ger också upphov till flera frågor. Vad händer om telefon och tatuering hamnar i osynk? Kommer då alla runt omkring som också har en tatuering drabbas av klåda när tidigare nämnd släkting ringer?

© Nokia

För tatueringen förslår Nokia att man använder ferromagnetiskt bläck, alltså ett bläck som innehåller substanser som järn eller järnoxid. Innan användning värms bläcket för att tillfälligt avmagnetisera det. Därefter, när tatueringen är färdig, aktiveras magnetismen igen med hjälp av en extern magnet.

Hopp finns också för de som inte känner för att skaffa sig en permanent kroppsmärkning. Nokia föreslår nämligen en magnetisk mottagare i form av något som liknar ett klistermärke. Det kan appliceras på skinnet och vibrerar när telefonen ringer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2