Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Edhar-yralaits-dreamstime.com Komponenter | 26 mars 2012

Imego och Acreo går samman

Swedish ICTs styrelse har föreslagit en sammanslagning av sina tvÄ verksamheter Imego och Acreo för att pÄ ett effektivt sÀtt kunna ta tillvara pÄ och utveckla kompetensen inom sensorteknologiomrÄdet.
I torsdags togs beslutet av Acreos styrelse att sammanslagningen genomförs per den 1 april i Är.

”Tillsammans blir vi stora pĂ„ sensorer och sensorsystem och vi fĂ„r ett brett erbjudande” sĂ€ger Hans Hentzell styrelseordförande i Imego och vd pĂ„ Swedish ICT (Imegos och Acreos Ă€gare). ”Forskningsinstitutets roll Ă€r att föra ut forskningsresultat till nytta för industrin. Imego har idag en position som ligger nĂ€ra företagens utvecklingsavdelning med bland annat kommersiella licenser för sina utvecklingsverktyg och Acreo har en stark förankring inom industrin och forskningen och i sin relation till akademin; tillsammans blir de Ă€n starkare i sin roll som forskningsinstitut.“

Behovet av sensorer, sensorsystemkunnande och kvalificerade integrationstjÀnster Àr stÀndigt ökande. I det kommande EUs ramprogrammet (FP8) kommer innovation och nyttogörande att betonas Ànnu starkare, för att slÄ vakt om europeisk konkurrenskraft.

”Verksamhetens största tillgĂ„ng Ă€r en tvĂ€rdisciplinĂ€r mix av forskare och teknisk personal med moderna och Ă€ndamĂ„lsenliga lab, vilket utgör en unik resurs i Sverige för utveckling av sensorer och sensorsystem. Med en sammanslagning kommer forskningen och erbjudandet till nĂ€ringslivet att kunna utvecklas och stĂ€rkas baserat pĂ„ en heltĂ€ckande och Ă€n mer samverkande kompetens inom sensorteknologi” sĂ€ger MĂ„rten Armgarth vd Acreo.

Acreo har idag en sensorverksamhet som bestÄr av forskning och utveckling av sensorer baserat pÄ micro- och nanoteknologi, fiberoptik och Tryckt Elektronik. Man har en stark kompetens inom utveckling av komponenter, moduler, integrerade system och sensornÀtverk.

Genom Ären har Imego byggt upp en stark forskning och ett applikationskunnande inom MEMS baserade tröghetssensorer, Biosensorer, Elektromagnetiska sensorer och integrerade system inkluderande trÄdlösa nÀtverk. Imego erbjuder Àven en effektiv och snabb prototypframtagning av sensorer, sensorsystem och sensorapplikationer.

”TyvĂ€rr sĂ„ tvingas vi att titta över personalstyrkan i samband med sammanslagningen dĂ„ Imegos största kund Sensonor, som stĂ„r för en tredjedel av intĂ€kterna pĂ„ Imego, gick i konkurs den 17 februari. Sensonor tillverkar det precisionsgyro som utvecklats pĂ„ Imego och som idag sĂ€ljer bra. VĂ„r förhoppning Ă€r att Sensonor kommer tillbaka.” sĂ€ger MĂ„rten Armgarth vd Acreo.

”Vi kommer nu att stĂ„ vĂ€l rustade inför framtiden och det ökade behovet av sensorer, men naturligtvis Ă€r det en mycket svĂ„r tid för hela personalen som under mĂ„nga Ă„r byggt upp verksamheten pĂ„ Imego och speciellt för dem som nu blivit drabbade av varsel.” sĂ€ger Hans Henzell VD Swedish ICT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2