Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq Elektronikproduktion | 19 april 2012

Enics fokuserar Malmö-enheten

Evertiq har suttit ned med Johan Raneke, Key Account manager hos Enics och ansvarig för affÀrsomrÄdet fast prototyping. Vi fick en liten inblick i vad som hÀnder i Malmö-enheten just nu.
Enics har som bekant rĂ„ddat om en smula i sin verksamhet. Fabriken i VĂ€sterĂ„s ingĂ„r numera i en större ”business unit” som utgörs av ocksĂ„ enheterna Elva och Lohja. I Malmö Ă€r det förvisso ”business as usual” men med ökad fokusering.

Ett av Malmö-fabrikens fokus Àr Fast prototyping, ett omrÄde som har blivit allt viktigare. Gemensamt Àr, förutom korta ledtider, ocksÄ att kunderna har höga krav pÄ verksamheten. Sverige Àr fokus men Malmös geografiska position gör att man ocksÄ blickar ut mot Europa.

Vi arbetar hÄrt med att hÄlla kvar kunder inom lÄg- och medelmix. Det viktiga med Fast prototyping Àr att man arbetar med bra bra partnerskap. Vi behöver hela tiden fÄ bra och relevant information för att kunna göra ett bra jobb, leverera i tid och med rÀtt kvalitet, sÀger Johan Raneke.

Prototyper har man givetvis byggt i alla Är. Att man vÀljer att fokusera mer och mer har dock vÀxt fram pÄ senare tid. NÀr produkten Àr redo att lÀmna prototypstadiet och gÄ upp i fullskalig volym kan den flyttas till andra fabriker. Trycket har dock ökat, upplever Johan Raneke. Nu arbetar man med ett effektiviseringsprogram med mÄlet att förbÀttra i alla led och dÀrigenom kunna producera Àn fler prototyper för att klara den större kundmassan och efterfrÄgan.

Fokuset ligger frÀmst inom professionell industri, ett omrÄde dÀr Enics har ett starkt fotfÀste, samt medicinteknik. Man vill hellre vara nischade inom dessa tvÄ Àn att spreta. DÀrför gÄr 100% av kapaciteten in i dessa omrÄden, förklarar Johan Raneke.

LÄgkonjunkturen förra hösten lÀmnade företaget helt oberört Àven om man precis som mÄnga andra kÀnde av ökad tvekan hos kunder. Siffrorna pÄ sista raden i boken var bra och nu blickar man framÄt. Som nÀmnt Àr det ett effektiviseringsarbete som ligger pÄ bordet. Men det handlar ocksÄ om att arbeta med produkterna, inte bara som prototyper, utan över hela livscykeln.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1