Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 april 2012

Orbit One stärker konkurrenskraften med hjälp av Produktionslyftet

Kontraktstillverkaren Orbit One arbetar sedan flera år med Lean Production för att effektivisera tillverkningsprocessen.
Nu tar Orbit One ytterligare ett steg för att stärka konkurrenskraften, när de tar hjälp av Produktionslyftet. Som finansiärer till Produktionslyftet står KK-stiftelsen och den statliga myndigheten Vinnova, som båda arbetar för att stärka Sveriges konkurrenskraft.

– Med Produktionslyftet breddar vi tänkandet och implementerar Lean-tänkandet på hela företaget. Jag skulle egentligen vilja kalla det Lean Enterprise, för nu handlar det om alla flöden inom företaget, allt från prognoser och inköp till produktion och eftermarknad, berättar produktionschef Ulf Karlsson.

Produktionslyftet tillämpar en standardiserad och väl utprovad process som pågår i arton månader. En Lean-coach utses i samråd med företaget och genomför utbildningar för att introducera och stimulera nya, effektivare arbetssätt och metoder.

– Två projektledare hos Orbit One kommer nu att utbildas genom Produktionslyftet, för att sedan i sin tur implementera och utbilda övriga personalen. Därefter är det ett ständigt pågående arbete med att finna förbättringar och effektiviseringar som gör att vi kan producera våra kunders produkter på ett optimalt sätt, både kostnads- och kvalitetsmässigt, avslutar Ulf Karlsson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1