Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal-kowalski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 april 2012

Energimyndigheten beviljar ClimaCheck och SP 1,1 miljoner kronor

ClimaCheck har tillsammans med SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, beviljats 1,1 miljoner kronor i anslag för att fortsĂ€tta arbetet med att sĂ€tta gemensamma europeiska riktlinjer kring fĂ€ltmĂ€tningar och System Efficiency Index (SEI) - ett koncept för att verifiera och förbĂ€ttra energiprestandan i luftkonditionerings- och vĂ€rmepumpssystem.
Svenska Energimyndigheten har nyligen tilldelat 1,1 miljonerkronor (120 000 euro) i finansiering till projektet "Metodik för analys av energimĂ€tning av vĂ€rmepumpar och kylsystem" som Ă€r en del av det svenska nationella forskningsprojektet "Effsys +” - projektet som syftar till att förbĂ€ttra energieffektiviteten i luftkonditionering, kyl- och vĂ€rmepumpssystem.

I projektet ingÄr att ta fram riktlinjer för metoder vid fÀltmÀtning, dokumentera systemeffektivitet, internationell samordning samt att sprida information om dessa metoder och projektet förvÀntas bidra till förbÀttrademetoder inom branschen.

Projektets utgÄngspunkt Àr i det tyska och brittiska pÄgÄende arbetet med System Efficiency Index (SEI) inom konstruktionskriterier. MÄlet för projektet Àr att generera riktlinjer för kostnadseffektiva och praktiska metoder för validering av SEI genom fÀltmÀtningar. Samordning kommer ske med Institute of Refrigeration (IOR) i Storbritannien och det tyska ingenjörsförbundet VDMA samt andra nationella kompetenscentra.

- Jag Àr övertygad om att detta Àr en av mÄnga viktiga ÄtgÀrder för att förbÀttra effektiviteten i kyl-och vÀrmepumpsystem samt kvaliteten i arbetet i Europeiska RAC industrin. Utan en uppmÀtt baslinje, Àr det nÀstan omöjligt att inleda en kostnadseffektiv optimering av prestandan i en anlÀggning, sÀger Klas Berglöf, VD för ClimaCheck Sweden AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1