Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 april 2012

Flextronics ser positivt på framtiden

Evertiq hann sitta ned med Mattias Lindhe, vice President för Flextronis SBS, för att prata lite framtid och vad som hÀnt mellan Elmia och nu.
PÄ ett hektiskt mÀssgolv rykte vi tag i Mattias Lindhe för att prata lite om Flextronics SBS syn pÄ framtiden och planerna för 2012.

Vad Àr ditt intryck av S.E.E-mÀssan sÄ hÀr lÄngt?

- Jag tycker att det Ă€r intressant att se att trots den osĂ€kra konjunkturen sĂ„ finns det mycket positivt Ă€ndĂ„. Det gĂ€ller egentligen alla man pratar med, leverantörer, kunder och konkurrenter. Det Ă€r en positiv tongĂ„ng. Alla sĂ€ger att ”yes, nu kör vi”.

Sist vi satt ner och pratade med Flextronics SBS var pÄ Elmia Subcontractor i Jönköping. Det var höst och en sviktande konjunktur oroade. Vad har dÄ hÀnt sedan dess?

- Det har varit mycket fokus pÄ att sÀkra. Marknaden har varit och Àr fortsatt osÀker. Vi lÀgger mycket fokus pÄ att förstÄ vÄra kunder och förstÄ marknaden. Vi har tidigare pratat om affÀrshorisonten och den Àr kortare nu.

Mattias Lindhe tror ocksÄ att utvecklingstakten gör att vi kommer att fÄ vÀnja oss vid att horisonten framöver kommer att vara kortare oavsett marknadslÀget.

I den förra krisen drabbades industrin hÄrt. Nu under hösten darrade marknaden igen och vi sÄg början till en nedgÄng. Har ni tagit nÄgra lÀrdomar frÄn krisen om hur man hanterar nedgÄngar?

- Det har vi absolut gjort. NÀr den förra krisen kom hade industrin full fart. Sedan blev det full handbroms. Det vi har lÀrt oss sedan dess Àr att bromsa försiktigt men ÀndÄ köra vidare. Vi har blivit mer följsamma mellan konjunkturen och affÀrerna.

Om vi tittar lite pÄ planerna för Äret, hur ser de ut?

- Vi har ett intressant tillvÀxtmÄl som jag skulle beskriva som offensivt. Vi kommer att jobba hÄrt mot det. Sedan arbetar vi pÄ att förfina vÄr process och affÀrsmodell. Vi tittar ocksÄ pÄ kundnöjdhet och nya marknader. Vi anpassar hela tiden profilen till vad marknaden önskar. I vÄr bransch Àr det ju sÄ att man inte vill ligga bakom vÄgen. Man Àr hellre pÄ vÄgen eller allra helst framför vÄgen.

Ni pratar om tillvÀxt, kommer det att ske genom att vÀxa organiskt eller rÀknar ni med förvÀrv?

- Vi gör förvÀrv nÀr det Àr rÀtt att göra förvÀrv. Det Àr en rigid process nÀr vi gör förvÀrv. Vi missar aldrig en möjlighet men vi Àr noga med att analysera alla möjligheter. TillvÀxten kommer att komma organiskt och vi jobbar hela tiden för att hitta nya infallsvinklar pÄ marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2