Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 24 april 2012

Agstu samarbetar med kinesiskt bolag

Agstu AB i VÀsterÄs har tillsammans med Huafan Tech Co., Ltd i Shanghai startat ett sammarbete med att utveckla produkten Sierra - ett operativsystem i hÄrdvara som ska anvÀndas i inbyggda system.
Diskussioner har förts under nÀstan 2 Är. Huafan Tech ska utveckla programvaruinterface och Agstu AB hÄrdvarudelen. Redan nu finns flera kunder i Kina vilka inom kort ska testa konceptet i riktiga produkter.

Kundintresset i Kina beskrivs som mycket stort för den nya tekniken. Huafan Tech har bÄde marknadsförings- och försÀljningskanaler och rekryterat tre heltidsingenjörer som ska arbeta med utveckling och verifiering av olika stöd för operativsystem och CPUer/DSPer.

Produkten finns klar för NIOS och Alteras FPGAer. Konceptet ger enligt företaget bland annat snabbare och enklare operativsystem, nya funktioner som deadline kontroll, reduktion vid överlast, predikterbart beteende och möjlighet att styra frekvensen till olika moduler för att sÀnka effekten.

Ytterligare en viktig aspekt Àr enklare processorbyten, tack vare att programvaran har ett litet processor-beroende. I hÄrdvaran finns alla köer, schemalÀggare, deadline övervakning. Sierra hanterar klocktick avbrott internt. Samarbetet förvÀntas leda till att det vid slutet av 2012 finns flera plattformar och RTOS interface för de mest populÀra realtidsoperativsystemen i Kina.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1