Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© roza-dreamstime.com Elektronikproduktion | 24 april 2012

Partnertech: Sjätte pluskvartalet i rad

Den positiva utvecklingen som prÀglade förra Äret har fortsatt in i första kvartalet 2012. Rörelseresultatet uppgick till 21 miljoner.
Första kvartalet 2012

  • NettoomsĂ€ttningen uppgick till 611 MSEK (587)
  • Rörelseresultatet uppgick till 21 MSEK (3)
  • Resultatet efter skatt uppgick till 12 MSEK (-4)
  • Resultatet efter skatt per aktie uppgick till 0,97 SEK (-0,34)
  • Kassaflödet efter investeringar uppgick till -18 MSEK (16)
  • Soliditeten uppgick vid periodens slut till 39 procent (37)
  • PartnerTech har tecknat samarbetsavtal med Safetykleen om utveckling och tillverkning av produkter för rengöring av komponenter och verktyg


Partnertechs vd Leif Thorwaldsson kommenterar:

"Vi ser en fortsatt tillvĂ€xt inom maskinbearbetning i kvartalet, frĂ€mst pĂ„ grund av den fortsatta Ă„terhĂ€mtningen inom marknadsomrĂ„det Försvar och marin. Även elektroniksegmentet har utvecklats positivt medan systemintegration och inkapslingar har tappat nĂ„got i volym till följd av en svagare efterfrĂ„gan frĂ„n ett antal kunder.

Det finns ett stort intresse för vÄrt breda erbjudande som förutom teknisk utveckling, produktion och eftermarknadstjÀnster Àven omfattar en stark global försörjningskedja och en allt större andel produktion i lÄgkostnadslÀnder. Som ett kvitto pÄ detta har vi i kvartalet och efter periodens slut erhÄllit orders frÄn bÄde befintliga och nya kunder.

I mars kommunicerade vi ett nytt samarbetsavtal inom omrÄdet för miljöteknik avseende produkter för Europas ledande leverantör av tjÀnster och produkter för rengöring av komponenter och verktyg. Avtalet omfattar bÄde vÄr utvecklingskompetens och tillverkning av kompletta system och Àr i linje med vÄr mÄlsÀttning om en större andel affÀrer högre upp i vÀrdekedjan.

Trots att detta Àr det sjÀtte kvartalet med positivt resultat för PartnerTech Àr det svÄrt att bedöma hur osÀkerheten i omvÀrlden pÄverkar utvecklingen i vÄra olika marknadsomrÄden framöver."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1