Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 24 april 2012

Industrifonden säljer Coresonic för 240 miljoner

Precis som evertiq tidigare skrivit om kommer Coresonic att säljas till det taiwanesiska halvledarbolaget Mediateks dotterbolag Gaintech, något som nu bekräftas av industrifonden.
Industrifonden, SEB Venture Capital och övriga delägare säljer samtliga aktier i svenska Coresonic till MediaTeks dotterbolag Gaintech Co., Limited. Köpeskillingen uppgår till 35 miljoner US dollar.

MediaTek Inc licensierade redan i fjol Coresonics arkitektur för användning i basbandstillämpningar för trådlös kommunikation. Nu har man tagit ett steg till och köper hela företaget. Linköpingsbaserade Coresonic blir därmed ett helägt dotterbolag till MediaTek Inc. Bolaget kommer att ha fortsatt verksamhet i Linköping.

- Denna försäljning medför stora fördelar för båda parter, säger Coresonics vd Johan Lodenius. Nu får vi möjlighet att öka takten med att introducera nya trådlösa produkter via MediaTeks globala nätverk.

Coresonic, vars teknik bygger på mer än tio års forskning vid Linköpings universitet, bildades 2004. De arbetar med arkitektur för digitala signalprocessorer.

- Vi är glada och stolta över att ha fått vara med att utveckla Coresonic, så att ännu en unik svensk innovation kan lanseras på världsmarknaden. Och det känns extra bra att tekniken även i fortsättningen kommer att vidareutvecklas i Sverige, säger Lennart Gustafson, investeringsansvarig på Industrifonden i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2