Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© anton-andronov-dreamstime.com Elektronikproduktion | 25 april 2012

REC stänger sin sista norska wafer-fabrik

Med fortsatt ansträngda resultat i ryggen väljer nu REC, Renewable Energy Corporation ASA, att stänga den sista kvarvarande wafer-produktionen i Norge.
Fabriken för 650 MW multikristallina wafers i Herøya följer nu företagets övriga norska wafer-fabriker in i glömskan.

Produktionen vid fabriken kommer att avslutas under det andra kvartalet och 460 arbetare sägs upp. Över de kommande månaderna kommer man att se över alternativ till produktionen.

”Solcells-marknaden har förändrats dramatiskt över de senaste åren. Trots solid tillväxt i efterfrågan fortsätter överkapacitet att negativt påverka wafer-priserna. Vår organisation i Herøya har arbetat väldigt hårt för att reducera kostnaderna och öka kvaliteten”, det säger le Enger, President & CEO.

Han pekar också på att det är konkurrensen från främst Kina som vållat problem i och med att priserna har sjunkit till en tredjedel inom loppet av ett år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1