Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 april 2012

Huawei rapporterar fortsatt tillväxt globalt och i Norden

Huawei rapporterar Ă„rliga globala försĂ€ljningsintĂ€kter pĂ„ 203.9 miljarder CNY – Stark tillvĂ€xt i de nordiska lĂ€nderna med 57% ökad försĂ€ljning under 2011.
Huawei rapporterar globala försÀljningsintÀkter för 2011 pÄ 203.9 miljarder CNY, en ökning med 11.7 procent pÄ Ärsbasis. Huawei redovisar en nettonvinst för helÄret pÄ 11.6 miljarder CNY och uppvisar en stark tillvÀxt inom affÀrsomrÄdena Enterprise och Consumer, med en tillvÀxt pÄ 57.1 respektive 44.3 procent.

Huawei utökade investeringarna inom forskning och utveckling (F&U) till 23.7 miljarder CNY, vilket motsvarar 11.6 % av dem Ärliga försÀljningsintÀkterna.

Huawei Nordics fortsatte sin snabba tillvÀxt under 2011 med försÀljningsintÀkter pÄ 345 miljoner USD, en ökning med 57 procent pÄ Ärsbasis. Företaget har nu över 800 medarbetare pÄ nio kontor i Norden. De viktigaste faktorerna bakom tillvÀxten har varit ökade investeringar i F&U och flera större kontrakt med ledande mobiloperatörer. Bland dessa mÀrks ett nÀtmoderniseringprojekt med TeliaSonera i Norge, lanseringen av vÀrldens första kommersiella LTE-tjÀnst (4G) pÄ 900 MHz-bandet tillsammans med Telenor och Tele2:s joint venture Net4Mobility i Sverige och fortsatt stark försÀljning av terminaler till alla de ledande operatörerna i Norden.

"Norden har alltid varit en strategiskt viktig marknad för Huawei och under de senaste 10 Ären har vi investerat mycket i lokal forskning och utveckling och för att bygga en position som en ledande telekomleverantör. Framöver kommer vi att förstÀrka vÄra erbjudanden till företag och konsumenter för att bli en ledande leverantör inom sÄvÀl IT som telekom och etablera oss som ett av de tre största varumÀrkena inom smartphones", sÀger Gordon Luo, VD för Huawei Nordics.

Forskning och utveckling

Under 2011 har Huawei fortsatt expandera inom lokal forskning och utveckling i Sverige, NÀrmare 50 nya medarbetare har rekryterats inom utveckling av mobiltelefoner, antenner och systemdesign för radionÀt. Huaweis svenska F&U-organisation sysselsÀtter nu nÀra 350 personer vid de tre kontoren i Kista, Göteborg och Lund. Under andra halvÄret 2011 rekryterades Mats Andersson som platschef för kontoret i Göteborg, med globalt ansvar för antennutveckling för mikrobasstationer. Huawei Norden bedriver i dag forskning och utveckling inom radionÀt, basstationsteknik, mobiltelefoner, mikrovÄgsteknik och antenner.

Under 2011 har Huawei fortsatt att utöka omfattningen pÄ de forskningsprojekt som drivs i samarbete med bland andra KTH och Wireless@KTH i Sverige och andra institutioner över hela Europa. Tillsammans med de befintliga projekten inom trÄdlös kommunikation och mobilsystem har forskningssamarbeten ocksÄ inletts inom kraftsystem, produktionsteknik för förstÀrkare och effektivisering av förstÀrkare. Huawei kommer att fortsÀtta öka sitt engagemang inom forskningssamarbeten och tillsammans med partners aktivt driva utvecklingen inom mobilteknik och branschstandardisering.

SamhÀllsansvar (CSR)

Som medlem i FN:s Global Compact-initiativ har Huawei Ätagit sig att bidra till att skapa ett ekosystem för branschen som frÀmjar en hÄllbar utveckling för samhÀllet, ekonomin och miljön. Huaweis CSR-strategi omfattar sex grundpelare, ansvarstagande verksamhet, överbrygga digitala klyftor, miljöhÀnsyn, förbÀttrat samhÀllsansvar i leverantörskedjan, omsorg om medarbetarna samt stöd till det lokala samhÀllet.

Under 2011 har Huawei utökat sitt CSR-arbete med det lokala samhÀllet och utbildningssektorn genom flera gemensamma aktiviteter. I Danmark har ett samarbete inletts med Copenhagen Business Confucius Institute för att öka den kulturella förstÄelsen mellan Danmark och Kina, samt att etablera nÀrmare relationer inom sÄvÀl nÀringsliv som kultur. Under 2012 kommer Huawei att fortsÀtta arbetet för ökad samverkan med lokala samhÀllsgrupper och för ökad innovation tillsammans med ledande tekniska universitet i hela Norden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1