Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 april 2012

Chipmarknad seglar på konsumenternas köpsug

Stark efterfrågan på konsumentprodukter som mobiltelefoner och mediaplattor gör att utsikterna för marknadstillväxen 2012 nu petas upp 1 % ytterligare.
Intäkterna förväntas nå 324,6 miljarder dollar 2012, en ökning med 4,3% från förra året. Det är alltså något bättre än de utsikter om IHS presenterade i januari som då låg på +3,3%.

Det är konsumenternas efterfrågan på trådlösa enheter som är den stora drivkraften. Samtidigt förväntas ultrabooken bara utgöra en mindre påverkan i positiv riktning under året. IHS tror dock att den långsiktiga potentialen hos produkten är stor. Med Windows 8 runt hörnet och touch-screen-kapacitet för operativsystem räknar man med att ultrabooken kan bli en nyckelmarknad 2013.

Tre i synnerhet starka tillväxt-områden pekas ut under året: NAND Flash, logic application-specific integrated circuits (ASIC) och mikroprocessorer (MPU). De två första drivs av plattor och mobiler, det sista av notebooks och ultrabooks.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2