Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 maj 2012

FPGA-trender i fokus på Expo

Lennart Lindh från AGSTU kommer under Elektronikexpo nu på fredag att prata om FPGA-trenderna ute i världen och vad vi kan förvänta oss framöver.
Lennart Lindh kommer att prata om FPGA-trenderna ute i världen och vad vi kan förvänta oss framöver. Han har mycket stor erfarenhet av FPGA:er från olika tillverkare, inte minst från båda drakarna Altera och Xilinx. Lennart kommer att prata om de FPGA-trender som han ser och vad de innebär bland annat i form av de nya kretsar som kommer och vad som händer på verktygssidan.

FPGA-teknologin har under många år vuxit och idag finns kretsarna på de flesta kretskort. I början av 2000-talet kom processorerna in i FPGA-kretsarna på allvar och nu integrerar många företag hela system i en FPGA. En revolution har skett i tysthet. Det revolutionerande är att funktioner idag kan integreras antingen i mjukvara eller hårdvara. Extrema
beräkningshastigheter, låg dynamisk effektförbrukning och helt nya typer av lösningar har kommit fram.

Exempel på nyheter är att kritiska funktioner kan läggas i special hårdvara istället för mjukvara. Vinsten med detta blir att det går att beräkna tillförlitlighet. De nya kretsarna kommer med allt mindre linjebredd och flera transistorer, vilket gör att kunskapen för att konstruera robusta system växer. Nya verktyg hjälper konstruktören att konstruera med enkla
knapptryckningar, men när det blir problem, behövs en bred kunskap inom området.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1